ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ευρωπαϊκή Επιτροπή :Σε δημόσια διαβούλευση οι κρατικές ενισχύσεις σε γεωργία & δασοκομία


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αξιολόγηση και την αναθεώρηση των κανόνων που αφορούν τις κρατικές ενισχύσεις στη γεωργία, τις αγροτικές περιοχές και τη δασοκομία, η οποία θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου.

Η εν λόγω διαβούλευση απευθύνεται σε δημόσιες αρχές που χορηγούν ή διαχειρίζονται κρατικές ενισχύσεις, δικαιούχους βοήθειας από τους σχετικούς τομείς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς με πρακτική εμπειρία ή / και σε βάθος γνώση των κρατικών ενισχύσεων στη γεωργία και τη δασοκομία.

Στόχος είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με το ισχύον πλαίσιο κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις και το σχεδιασμό του επόμενου για την περίοδο 2021-2027.

Τα αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν σε έγγραφο εργασίας των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αξιολόγηση των ισχυόντων κανόνων και την εκτίμηση των επιπτώσεων για την έγκριση νέου πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για την περίοδο 2021-2027.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει για περίοδο 12 εβδομάδων σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Το ιστορικό

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να εγκρίνει κρατικές ενισχύσεις υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ιδίως για λόγους οικονομικής ανάπτυξης ή αποτυχίας της αγοράς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές και τους κανονισμούς κατά την αξιολόγηση της βοήθειας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η αξιολόγηση είναι διαφανής και συνεπής.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, οι χώρες τις κοινοποιούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν μπορούν να εφαρμόσουν το μέτρο ενίσχυσης έως ότου εγκριθεί από αυτή. Μια εξαίρεση από αυτή την διαδικασία είναι όταν τα ποσά της ενίσχυσης είναι αρκετά μικρά (αποκαλούμενη ενίσχυση de minimis) και δεν πρόκειται να απειλήσουν τον ανταγωνισμό και το εμπόριο στην εσωτερική αγορά.

Έχει θεσπιστεί ειδικό πλαίσιο κανόνων για τον έλεγχο των κρατικών ενισχύσεων στον γεωργικό και δασικό τομέα και στις αγροτικές περιοχές. Το ισχύον πλαίσιο περιλαμβάνει έναν κανονισμό απαλλαγής κατά κατηγορία για γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις. Η ισχύς των εν λόγω πράξεων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στην διαβούλευση επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2019-534044/public-consultation_el
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ευρωπαϊκή Επιτροπή :Σε δημόσια διαβούλευση οι κρατικές ενισχύσεις σε γεωργία & δασοκομία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: