ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες από την εναλλακτική κοινότητα « ΠΕΛΙΤΙ»Εκδήλωση παραδοσιακών ποικιλιών διοργανώνει την Τετάρτη, 15/05/19 στην Αλεξανδρούπολη η Τ.Ο. ΠΕΛΙΤΙ Εβρου με την υποστήριξη του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ) και του 3ο Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης καθώς και των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στον χώρο των θερμοκηπίων του Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξανδρούπολης(δίπλα στο Πολυκοινωνικό),ενώ στους παρευρισκόμενους θα δοθούν δωρεάν φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και λουλουδιών .

Μέσα από την δράση αυτή δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν βιωματικά, γνώσεις για τους σπόρους, την διαδικασία της σποράς, της μεταφύτευσης, της καλλιέργειας και περιποίησης των φυτών.
Κυρίως όμως στοχεύει στην κατανόηση ότι τα φυτά των παραδοσιακών ποικιλιών που καλλιεργήθηκαν για σειρά ετών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κρύβουν στο γενετικό τους υλικό, την προσαρμογή τους στις συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες και προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή και ποιότητα (π.χ. γεύση).

Ακόμη, η μεγάλη γενετική ποικιλομορφία τους (βιοποικιλότητα) δημιουργεί υγιείς και παραγωγικές καλλιέργειες. Έτσι γίνονται αντιληπτοί οι λόγοι που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να διασώζονται αυτοί οι παραδοσιακοί σπόροι, να καλλιεργούνται και να διαδίδονται.

Στην εκδήλωση ο κ. Παπαγεωργίου Αριστοτέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. θα μιλήσει για την σημασία της καλλιέργειας των παραδοσιακών σπόρων, ενώ τους στόχους της κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ θα αναπτύξει η κ. Δραγουμάνη Θεοδοσία μέλος της Τ.Ο. ΠΕΛΙΤΙ Κομοτηνής .

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα σχολεία:
Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης , Γυμνάσιο Άνθειας, Γυμνάσιο Φερών, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και 3ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες από την εναλλακτική κοινότητα « ΠΕΛΙΤΙ» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: