ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Φ.Αραμπατζή ζητά παράταση για το ΟΣΔΕ: «Ο κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών είναι πλέον ορατός»
Ερώτησή της Φωτεινής Αραμπατζή στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη για παράταση της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ για ένα μήνα διότι ο κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών είναι πλέον ορατός....

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση έχει ως εξής:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
7/5/2019

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη
Θέμα: «Σε αδιέξοδο χιλιάδες παραγωγοί σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω αστοχιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

Κύριε Υπουργέ,
Ελάχιστες μέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ της 15ης Μαΐου 2019 και μόλις το 12,4% των παραγωγών έχει οριστικοποιήσει τη δήλωσή του.

Ο κίνδυνος να χαθούν οι επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών είναι πλέον ορατός, καθώς είναι απλώς αδύνατον να υποβληθούν σχεδόν 600.000 δηλώσεις των αγροτών μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ενώ, όπως γνωρίζετε για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις, που θα υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, επιβάλλεται ποινή 1% για κάθε εργάσιμη μέρα επί της δικαιούμενης ενίσχυσης, στους αγρότες, χωρίς δικιά τους υπαιτιότητα.

Δεδομένου ότι:
Ήδη με την υπ´ αριθμ. Ερώτησή μου 6789/ 2-4-2019, σας έχω κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για τις άνευ προηγουμένου καθυστερήσεις, με αποκλειστική σας ευθύνη, έναρξης της συλλογής των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Η έναρξη υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το 2019, μόλις στις 10 Απριλίου 2019, αντί του Φεβρουαρίου όπως κάθε χρόνο, είναι ακατανόητη και απαράδεκτη τόσο για τους 650.000 παραγωγούς της χώρας μας αλλά και για τα σχεδόν 500 πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, που προσπαθούν απελπισμένα να φέρουν εις πέρας ένα τιτάνιο έργο σε ελάχιστες μέρες.
Καμία άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας δεν έχει ζητήσει παράταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη, που η παράταση δινόταν μετά από αιτήματα αρκετών Κρατών Μελών, με σημαντική επιρροή στην Ε.Επιτροπή.
Το ελληνικό αίτημα διατυπώθηκε στον επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, PhilHogan, προφορικά όχι εγγράφως όπως οφείλατε και ακόμα δεν έχει εκδοθεί η σχετική εφαρμοστική πράξη από την Ε.Επιτροπή.
Το ενδεχόμενο μη εξασφάλισης παράτασης είναι εφιαλτικό για τους Έλληνες αγρότες.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
Τι μέλλει γενέσθαι με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το έτος 2019;
Ποιες οι ενέργειες σας για την εξασφάλιση ενός μήνα παράτασης, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2019, που είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε χρόνο, λόγω των κυβερνητικών αστοχιών σας;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Αραμπατζή
Βουλευτής Σερρών ΝΔ

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η Φ.Αραμπατζή ζητά παράταση για το ΟΣΔΕ: «Ο κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών είναι πλέον ορατός» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: