ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τι είπε για τους αγρότες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Λάρισα

 
 «Έχω ζητήσει από το επιτελείο μου να επεξεργαστεί τρόπους ώστε να μειώσουμε το αγροτικό πετρέλαιο που είναι δυσβάσταχτο για τους Έλληνες αγρότες. Δεν είμαι πρόχειρος σήμερα να κάνω τη σχετική εξαγγελία, αλλά σύντομα και πριν τις εθνικέ εκλογές, θα αναφερθώ με λεπτομέρειες, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στη μείωση του κόστους παραγωγής.» Σαφής ήταν η αναφορά του προέδρου της ΝΔ από τη Λάρισα, στο ερώτημα που του είχαμε θέσει από πέρυσι τον Σεπτέμβρη, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι το μόνο έυκολο για τον ίδιο θα ήταν να κάνει ανέξοδες εξαγγελίες, αλλά αυτό που απαιτεί ο τόπος είναι υπεύθυνες πολιτικές θέσεις και όχι ψεύδη για την υφαρπαγή ψήφων.

Ιδιαίτερη αίσθηση μάλιστα έκανε στο πλήθος των συγκεντρωμένων φίλων της ΝΔ, η εισαγωγική ομιλία-χαιρετισμός ενός 39χρονου αγρότη-κτηνοτρόφου από τον Αμπελώνα (μετακινούμενου μάλιστα όπως είπε κάθε καλοκαίρι στην Πολυθέα Ασπροποτάμου) του Στέλιου Σταθόπουλου, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ, να μειώσουμε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές,

Εκτενή αναφορά λοιπόν στο αγροτικό πρόγραμμα της ΝΔ έκανε απόψε από την πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, όπου μίλησε σε μεγαλο πλήθος συγκεντρωμένων φίλων του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα ανέφερε πως οι άξονες του προγράμματός του περιλαμβάνουν :

1. Την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

2. Τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ

3. Τη μείωση περεταίρω της φορολογίας για τους συνεταιρισμένους αγρότες στο 10%, ώστε να ενθαρρυνθεί ο συνεργατισμός στον πρωτογενή τομέα.

4. Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα παράνομων εισαγωγών ιδιαίτερα στο πρόβειο γάλα και θα προστατεύσουμε το μόχθο του κτηνοτρόφου και το εθνικό μας προϊόν τη φέτα και θα στηρίξουμε τη διεπαγγελματική της φέτας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

5. Δέσμευση για αναμόρφωση του ΕΛΓΑ ώστε να περιλαμβάνει ο αναχρονιστικός κανονισμός και την κλιματική αλλαγή και οι αγρότες να αποζημιώνονται έγκαιρα και δίκαια από τις καταστροφές.

Μητσοτάκης: Να ξαναχτίσουμε μια πατρίδα ενωμένη, αξιοπρεπή που θα φροντίζει όλους

Ενωτικός εμφανίστηκε στην ομιλία του στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία.

«Αυτή η συγκέντρωση μου θυμίζει κάτι από άλλες εποχές. Η Λάρισα σήμερα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Μήνυμα ενότητας, μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως «μπαίνουμε στην τελική ευθεία ώστε την 26η Μαΐου να στείλουμε όλες και όλοι μαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδος ένα μήνυμα. Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Θα γραφτεί το βράδυ της 26ης Μαΐου η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Να ξαναχτίσουμε μια πατρίδα ενωμένη, αξιοπρεπή που θα φροντίζει όλους και πρωτίστως τους πιο αδύναμους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος. Όλες και όλοι να πάμε και να στείλουμε το μήνυμα ως εδώ. Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής αλλαγής».

«Όσο αυτός θα διχάζει εγώ θα ενώνω γιατί αυτό είναι το αίτημα σήμερα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες μονταζιέρες. Έχουμε όμως τη δύναμη της φωνής μας και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε μαζί μας τη σιωπηρή πλειοψηφία της Ελλάδος που ψάχνει την πολιτική αλλαγή» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνοντας πως «είμαστε η πλατιά λαϊκή παράταξη. Όχι απλά των πολλών αλλά όλων των Ελλήνων. Η παράταξη που βρίσκεται εδώ πρωτίστως για τους πιο αδύναμους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για:

  • μείωση του ΕΝΦΙΑ 30%,
  • μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29 στο 20%,
  • δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22 και στο 11%, και
  • να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

«Θα μειώσουμε τους φόρους και ναι, εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε πολλές νέες επενδύσεις, δηλαδή νέες δουλειές. Εμείς ξέρουμε πως δουλεύει η ιδιωτική οικονομία. Και στηρίζουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία. Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ξεκινώντας με το γάλα. Και ξέρουμε ποιοι το κάνουν» συμπλήρωσε.

«Για μένα η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα γιατί είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Και γιατί αφορά πρωτίστως τους πιο αδύναμους που ζουν σε συνοικίες οι οποίες έχουν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα ή από διάφορους μπαχαλάκηδες. Τριάντα τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάζουν την επόμενη κυβέρνηση» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Απευθυνόμενος στους αγρότες, δεσμεύθηκε πως «θα αναμορφώσουμε πλήρως τον ΕΛΓΑ» και «θα διεκδικήσουμε σταθερούς πόρους από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική».

«Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τάζω πράγματα που γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Επέλεξα από την πρώτη ημέρα να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας γιατί αυτό αξίζουν οι Έλληνες και μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης όλοι μας ωριμάσαμε. Το ίδιο και εμείς ως ΝΔ. Κάναμε την δική μας αυτοκριτική. Αλλάξαμε και αλλάζουμε συνέχεια. Δεν είμαστε απλά ενωμένοι αλλά και ανανεωμένοι. Είμαστε η νέα ΝΔ που κρατάει ως κόρη οφθαλμού της παρακαταθήκη και τις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή» είπε.

Απευθύνθηκε και σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και «πίστεψαν πράγματι ότι μπορούσαμε να σκίσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια. Είδαν, έμαθαν και έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν το λάθος τους. Ελάτε μαζί μας να συμπορευτούμε σε αυτό το μεγάλο αγώνα για την πολιτική αλλαγή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όσους ψηφίσουν για πρώτη φορά «να μην ξεχνάνε ότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν. Να ψηφίσουν και με το μυαλό και με την καρδιά».

«Έμειναν 11 ημέρες μέχρι τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Θα πάμε μαζί μέχρι αυτές τις τελευταίες ημέρες. Θα είμαστε σε κάθε κάλπη. Θα μας βοηθήσετε να βρούμε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Για να είναι η 26η Μαΐου μια φωτεινή ημέρα για μια φωτεινή Ελλάδα. Πάμε όλοι μαζί για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στην τεχνητή πόλωση και τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, ζήτησε από τους πολίτες της Θεσσαλίας και της Λάρισας, να τα αψηφίσουν όλα αυτά, να διώξουν τις σκεψεις για χαλαρή ψήφο και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα μιας Ελλάδας που ενώνει και δεν διχάζει που κοιτά το μέλλον και όχι το παρελθόν...
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterΤι είπε για τους αγρότες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Λάρισα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: