ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πείραμα ψεκασμού με drone για τη δακοκτονία στη Λέσβο


Σήμερα θα αποφασίσει η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, την ένσταση που υπέβαλε η εταιρία Δόμηση Αιγαίου για το διαγωνισμό για τη δακοκτονία στη Λέσβο. Η εταιρία είχε προσφύγει μετά την απόρριψή της από το διαγωνισμό από την αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας και ζητά να εξεταστεί η νομιμότητα των δικαιολογητικών που κατέθεσε ο προσωρινός μειοδότης του έργου. 
 
Η αρχή «πάγωσε» τη διαδικασία του διαγωνισμού μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση αλλά δεδομένου ότι η υπόθεση θα εξεταστεί σήμερα δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην έγκαιρη έναρξη της δακοκτονίας εκτιμά ο προϊστάμενος διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας Γιώργος Λαγουτάρης .

Εν τω μεταξύ τα πενιχρά αποτελέσματα της δακοκτονίας με τον τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα, οδήγησε την αρμόδια υπηρεσία στην αναζήτηση άλλων μεθόδων με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Η διεύθυνση γεωργικής οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις 14 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ένα πείραμα ψεκασμού με ντρόουν ορεινού ελαιώνα της Λέσβου. 
 
Την ίδια μέρα θα προηγηθεί ενημερωτική εκδήλωση στο επιμελητήριο Λέσβου από τον καθηγητή του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Τσαγκαράκη. 
 
Η αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας εδώ και ένα χρόνο εξετάζει τη δυνατότητα εφαρμογής νέων πιο σύγχρονων μεθόδων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε μια σειρά λήψης αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για τη δοκιμαστική χρήση ντρόουν στη δακοκτονία.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πείραμα ψεκασμού με drone για τη δακοκτονία στη Λέσβο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: