Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση του ΑKΚΕΛ με το Διοκητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου ΒόλουΣυνάντηση του Αγροτικού Kτηνοτροφικού Κομματος Ελλάδας, με το Διοκητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Οι ευρωεκλογές φέρνουν κοντά τους βιοπαλαιστές της γης και τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης. 

Η συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου έχει πάντα ενδιαφέρον, γιατί δίνει τη δυνατότητα να αναδεικνύονται ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ κ. Μουτσινάς Παρις και Κορίνα Ιωαννίδου είχαν χθες μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Β. κ Χρήστο Στρατηγόπουλο, τον Γενικό γραμματέα κ. Βασίλειο Μπακαλιανο και τον τον Β΄ αντιπρόεδρο κ Γιώργο Αθανασάκη. 

Οι εκπρόσωποι του ΑΚΚΕΛ ενημέρωσαν τους συνομιλητές τους για τις προτεραιότητες του κόμματός τους, ειδικότερα δε επεσήμαναν : 

Την ανάγκη εφαρμογής Εθνικού σχεδίου παραγωγικής Ανασυγκρότησης της Ελλάδας, με την αξιοποίηση της πληθώρας των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και των πολλών δυνατοτήτων που προσφέρει η Ευρώπη ,ώστε να ξεκολλήσουμε τις τελευταίες θέσεις στους δείκτες κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής . 

Την υλοποίηση ενός νέου Ευρωσχεδίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μανιφέστο το οποίο έχουν εκπονήσει το ΑΚΚΕΛ με τέσσερα άλλα κόμματα, με ηγέτιδα δύναμη το κίνημα των πέντε αστέρων του Ντι Μαιο και το οποίο περιλαμβάνει 10 πυλώνες που στοχεύουν στη δημιουργία της Ευρώπης της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της οικονομικής και Κοινωνικής ανάπτυξης. Μία Ευρώπη που θα στηρίζει τις εθνικές οικονομίες και τον έλεγχο των εισαγωγών από Τρίτες χώρες ,στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής αριστείας ,όχι μόνο για την προστασία της ευρωπαϊκής παραγωγής, αλλά και της Δημόσιας Υγείας. 

Το ΑΚΚΕΛ ,αν και δεν είχε κάποια βουλευτική έδρα ,από το 2014 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες σοβαρές παρεμβάσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τον συνήγορο του πολίτη, το Ελληνικό Δημόσιο ,τις τράπεζες για την ανάδειξη θεμάτων που έχουν σχέση με την Αγροτική και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 
Πρέπει να ξεπεράσουμε, τον εφιάλτη της οικονομικής στασιμότητας και εσωστρέφειας και να προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και της οικονομίας και επισήμαναν, ότι η επισιτιστική επάρκεια της χώρας είναι σήμερα 30% σε σχέση με το 117% του 1980 ,παρά το ότι στο διάστημα αυτό έχει έχει εισρεύσει πακτωλός επιδοτήσεων στη χώρα μας. 

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΑΚΚΕΛ τόνισαν την ανάγκη της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με απευθείας επαφή των κοινωνικών φορεων προς τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς διαμεσολάβησή. 

Από την πλευρά του, Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Β. ενημέρωσε τους Υποψ. ευρωβουλευτές για τα προβλήματα του κλάδου, επεσήμαινε δε ιδιαίτερα τα ακόλουθα: 
  • Υφίσταται απόλυτη ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου και προοπτικά λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρου, ζήτημα το οποίο είναι αποκλειστική επιλογή και ευθύνη της πολιτείας η οποία πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν θα επιλέξει την πλήρη ανακαίνιση του υπάρχοντος με την αναγκαία επέκταση του ,ή θα δημιουργήσει ένα νέο Δικαστικό Μέγαρο σε χώρο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, ώστε να σταματήσει η αέναη ανακύκλωση και η πολιτική εκμετάλλευση του προβλήματος, που αφορά τον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης. 
  • Η διατήρηση του ποσοστού του ΦΠΑ στο 24%, όσον αφορά στις δικηγορικές υπηρεσίες, αποτελεί λανθασμένη πολιτική και κοινωνική επιλογή της Πολιτείας, καθώς συνιστά ουσιαστικό εμπόδιο στην δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στην δικαιοσύνη, για την άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων. Επιβάλλεται η άμεση μετάπτωση του ποσοστού ΦΠΑ σε κατώτατο/κατώτερο συντελεστή. 
Τέλος, ο κ. Στρατηγόπουλος ανέφερε ότι οι εμφανείς πλέον στρεβλώσεις που παρουσιάζουν τα εθνικά συστήματα παροχής νομικής βοήθειας και οι οποίες (στρεβλώσεις) αναιρούν σε σημαντικό βαθμό την προσδοκώμενη ωφέλεια των προγραμμάτων αυτών για το κοινωνικό σύνολο, οφείλουν να οδηγήσουν σε πιο ενεργητική συμμετοχή των Δικηγορικών Συλλόγων στα εν λόγω προγράμματα, παράλληλα δε στην εκ μέρους των Συλλόγων απευθείας αναζήτηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων νομικής βοήθειας, που θα διευρύνουν τον κύκλο των ωφελούμενων προσώπων και ταυτόχρονα θα εστιάζουν σε ειδικότερες ανάγκες ζητούμενης νομικής βοήθειας.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Συνάντηση του ΑKΚΕΛ με το Διοκητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: