ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στ. Αραχωβίτης: Διατέθηκαν 250 εκατ. ευρώ για να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή


Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην αγροτική παραγωγή είναι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία Σταύρος Αραχωβίτης.

«Το 2018 και 2019 ήταν δύσκολες χρονιές καθώς είχαμε περιοχές, στην Πέλλα, στην Ημαθία, ακόμα και στη Λακωνία, που χτυπήθηκαν από χαλάζι τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι και τέσσερις φορές» σημείωσε ο Στ. Αραχωβίτης μιλώντας στις 26 Ιουνίου στο Open Beyond.

Όπως ανέφερε, για το 2018 καλυπτόμενες ζημιές από τον ΕΛΓΑ ήταν πάνω από 165 εκατ. ευρώ ενώ για μη καλυπτόμενες ζημιές, το υπουργείο έδωσε ως έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις πάνω από 90 εκατ. για στήριξη του εισοδήματος των αγροτών. «Φτάσαμε στα 250 εκατ. που διατέθηκαν στους αγρότες για να στηριχτεί η παραγωγή» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και οφείλουμε να προετοιμαστούμε και να μην χαϊδεύουμε αυτιά. Να δούμε πού θα έχουμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις και σε ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι επιπτώσεις» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Ολοκληρώσαμε, ωριμάσαμε και εντάξαμε σε χρηματοδότηση 32 έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα, σχεδόν 500 εκατ. ευρώ που αφορούν ολοκλήρωση παλαιών αρδευτικών έργων που ουδέποτε λειτούργησαν».Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στ. Αραχωβίτης: Διατέθηκαν 250 εκατ. ευρώ για να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: