ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (ΚΙΝΑΛ):«4,5 χρόνια αντιαγροτικής πολιτικής»

 
Του Κωνσταντίνου Μπαργιώτα *

Μετά από 4,5 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ολίγο από ΑΝ.ΕΛ., δεν υπάρχει ούτε ένας κλάδος της αγροτικής παραγωγής που να μην έχει πληγεί από τις αντιαγροτικές κυβερνητικές πολιτικές.Η κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς, εξελίχθηκε στον καλύτερο μαθητή της Τρόικας εφαρμόζοντας με ευλάβεια τις επιταγές των Μνημονίων, με συνέπεια την εκτόξευση του κόστους λειτουργίας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Φορολόγησε τα αγροτικά εισοδήματα ως επιχειρηματικά, αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές στο υπερτριπλάσιο του ΟΓΑ και τις συνέδεσε με το φορολογητέο εισόδημα, αύξησε την τιμή του αγροτικού ρεύματος και του ΕΦΚ για το πετρέλαιο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τεράστια ζημιά που έγινε με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί; Ή το αλαλούμ με τους αμβυκούχους. «Έπαιξε» με την ΚΑΠ, το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση των αγροτών, παρά τις μεγαλοστομίες για δήθεν εμπροσθοβαρή αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Καθυστερούν πολύ οι πληρωμές των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και δεν έγινε ούτε μισό βήμα για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού. Ο ν. 4386/2016 για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, αντί να μειώσει τη γραφειοκρατία, αποδιοργάνωσε πλήρως τον συνεργατισμό.Τέλος, η ελληνική κτηνοτροφία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με την τιμή του γάλακτος και του κρέατος να κατρακυλά και τις ελληνοποιήσεις να αυξάνονται διαρκώς, αφού οι έλεγχοι στην αγορά είναι ανύπαρκτοι. Όσο για την αλιεία, την πτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ..

Η μοναδική αγροτική πολιτική της κυβέρνησης ήταν η πολιτική της οικονομικής εξουθένωσης του Έλληνα αγρότη. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν ούτε στόχοι ούτε συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για τον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη της υπαίθρου.Απέναντι στην απόλυτη απουσία αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής έχει από καιρό καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη στην πράξη των Ελλήνων μικρομεσαίων αγροτών και της πραγματικής παραγωγής καθώς και την ανακούφιση της αγροτικής οικογένειας.

Με παρεμβάσεις στον τομέα της φορολογίας: αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, φορολόγηση των καθαρών κερδών από την αγροτική παραγωγή με συντελεστή έως 13%, καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή για τα αγροτικά εισοδήματα, αφορολόγητο και ακατάσχετο των ενισχύσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, χωρίς τις οποίες δε μπορεί να συνεχιστεί η παραγωγή, αφορολόγητο των αγροτικών αποζημιώσεων και καθιέρωση κάρτας αγροτικού πετρελαίου.Με την ενίσχυση του συνεργατισμού και των συλλογικών οργανώσεων των παραγωγών: 
 
Κίνητρα σε αγρότες οργανωμένους σε Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμούς με 35% μειωμένη φορολογία εισοδήματος και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφής ΦΠΑ καθώς και ειδικά φορολογικά κίνητρα για την οργάνωση και ανάπτυξη των οργανώσεων παραγωγών και των συνεταιρισμών. Με επιμέρους μέτρα, όπως η καθολική επέκταση και εφαρμογή του εργόσημου σε όλους τους αγροτοεργάτες ως μέσο ουσιαστικής μείωσης της εισφοροδιαφυγής, η Θεσμοθέτηση Συμβουλευτικής Δομής για τον αγρότη και η Προστασία και προώθηση των επωνύμων/τοπικών προϊόντων ποιότητας διεθνώς. Και φυσικά με την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας και κάθε ευρώ της ΚΑΠ για την ανάπτυξη της υπαίθρου και της χώρας.
 
 
 *Υποψ. Βουλευτής Λάρισας Κινήματος Αλλαγής 
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (ΚΙΝΑΛ):«4,5 χρόνια αντιαγροτικής πολιτικής» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: