ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων αμφισβητεί τις δηλώσεις της Bayer για τις λίστες της MonsantoΗ Γερμανική ‘Ενωση Δημοσιογράφων (DJV) αμφιβάλλει ότι δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στη λίστα της Monsanto σχετικά με τους Γερμανούς αντιπάλους και υποστηρικτές της γλυφοσάτης.

«Εάν οι κατάλογοι είχαν σκοπό να επηρεάσουν τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αυτό είναι ιδιαίτερα απίθανο», απάντησε στη καθημερινή εφημερίδα «TAZ» ο εκπρόσωπος της DJV, Hendrik Zörner. Είναι επίσης απίθανο ότι, σε αντίθεση με τη Γαλλία, δεν καταχωρήθηκαν ιδιωτικές διευθύνσεις ή χόμπι.

Ο εκπρόσωπος της Bayer, Christian Maertin, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η γαλλική λίστα περιελάμβανε εκπροσώπους του κλάδου και των ενώσεων, πολιτικούς, εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων και άλλους, καθώς και δημοσιογράφους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του δικηγορικού γραφείου Sidley Austin της Bayer, «ούτε δημοσιογράφοι ούτε ευαίσθητα ιδιωτικά δεδομένα δεν βρίσκονται στις γερμανικές λίστες», γράφει ο Maertin, αλλά αυτό ήταν ρητώς μόνο το «στάτους της περασμένης Παρασκευής».

Ο βουλευτής του γερμανικού Bundestag, Harald Ebner (Πράσινοι) κατηγόρησε τη Bayer ότι προσπάθησε να «καθυστερήσει την εκπαίδευση και την πληροφόρηση των πληγέντων έως ότου η δημόσια προσοχή να μην είναι τόσο μεγάλη». Διαφορετικά, η Bayer δεν θα είχε κάνει τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να επικοινωνήσει με τους πολίτες, απάντησε ο Ebner στη TAZ.

Διαβάστε περισσότερα στη Euractiv.de
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων αμφισβητεί τις δηλώσεις της Bayer για τις λίστες της Monsanto Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:50 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: