ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανοίγει στο κοινό το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο


Τις πύλες του ανοίγει για το κοινό το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να υποδεχθεί την κοινωνία της Κρήτης και ειδικά τους μαθητές Λυκείου του νησιού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα 11 Ακαδημαϊκά Τμήματα του νεότερου Ελληνικού Πανεπιστημίου, τις προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και φυσικά τις δυνατότητες που παρέχονται για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 6 το απόγευμα και κεντρικό σημείο αναφοράς είναι το κτίριο της Σχολής Επιστημών Υγείας. Στο περιστύλιο της Σχολής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για κάθε ένα από τα 11 ακαδημαϊκά Τμήματα τα οποία ήδη βρίσκονται στο μηχανογραφικό δελτίο και τα οποία θα υποδεχθούν συνολικά περισσότερους από 2.000 φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2019. Θα μπορούν παράλληλα να συζητήσουν με μέλη ΔΕΠ του κάθε Τμήματος, να παρακολουθήσουν ενημερωτικές παρουσιάσεις και φυσικά να πάρουν μαζί τους σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στο ίδιο κτίριο θα παραμείνουν ανοικτά για το κοινό και τους επισκέπτες μια σειρά από εργαστήρια, όπως το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας με τον προσομοιωτή οδήγησης, το Εργαστήριο Διαιτητικής και Σύστασης Σώματος Ανθρώπου που διαθέτει τα πλέον εξελιγμένα συστήματα μέτρησης του σωματικού λίπους (ζύγιση στο νερό), καθώς και τη Μονάδα Κλινικής Νοσηλευτικής Προσομοίωσης Υψηλής Πιστότητας που πρωτοπορεί στην Κρήτη.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο μεγαλύτερο ερευνητικό και εκπαιδευτικό Αγρόκτημα που ανήκει σε ερευνητικό ή ακαδημαϊκό Ίδρυμα στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, όμορα του κτηρίου της ΣΕΥ. Σε όλο το πλάτος και μήκος του Αγροκτήματος θα έχουν αναρτηθεί ενημερωτικές ταμπέλες, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ανοιχτά και διαθέσιμα για παροχή κάθε πληροφορίας τα σημαντικότερα Εργαστήρια του Τμήματος Γεωπονίας, που φιλοξενούνται μέσα στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου.

Αντίστοιχα, διασπαρμένα μέσα στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται μια σειρά από πρότυπα συστήματα των ερευνητικών δραστηριοτήτων του συνόλου των Τμημάτων του Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Μέλη ΔΕΠ και Ερευνητές του Ιδρύματος θα είναι διαθέσιμα για κάθε πληροφορία.

Τέλος στις 9 το βράδυ θα ξεκινήσει η συναυλία των Vamos Ensemble και Ιωάννας Φόρτη, ενός πολυμελούς συγκροτήματος με ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με το ΕΛΜΕΠΑ και το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Ιδρύματος. Η συναυλία θα λάβει χώρα επίσης στο Αγρόκτημα και θα ολοκληρωθεί όπως και η εκδήλωση λίγο πριν τα μεσάνυχτα. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ανοίγει στο κοινό το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: