ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Θετικά μηνύματα για μελισσοκόμουςΜετά τον άστατο καιρό της άνοιξης που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην επικονίαση και ιδιαίτερα στην ανθοφορία της αμυγδαλιάς και της ακακίας, με σημαντικές απώλειες σε μελισσοσμήνη, οι πρόσφατες καιρικές συνθήκες χαμογέλασαν στους μελισσοκόμους του κάμπου. 
 
Όσο ο καιρός κρατά και δεν έχουμε ισχυρές καταιγίδες, τόσο το έργο των μελισσοκόμων γίνεται εύκολο, ενώ τα πρώτα μηνύματα του τρύγου είναι ενθαρρυντικά. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Κώστα Καλαπούτη, «προ ημερών ολοκληρώθηκε η συλλογή γύρης στο παλιούρι, με θετικά αποτελέσματα, αφού δημιουργήθηκαν ομαλά οι παραφυάδες σε μικρά μελίσσια (αδύνατα σε πληθυσμούς). 
 
Στις καστανιές οι μέλισσες άρχισαν να δουλεύουν επίσης αποτελεσματικά, καλλιεργώντας πολλές προσδοκίες στους παραγωγούς. 
 
Αξιόλογες μελιττοεκρήξεις σημειώνονται ήδη και στις βελανιδιές (δρυς) του ορεινού όγκου της Θεσσαλίας, προς ικανοποίηση των παραγωγών. 
 
Σε λίγες μέρες οι μελισσοκυψέλες θα μεταφερθούν και στις φλαμουριές στα δάση, ενώ προς το τέλος του μήνα θα αρχίσουν να λαμβάνουν μηνύματα (από τις ζυγαριές) στα έλατα, τα οποία δίνουν και τις μεγαλύτερες ποσότητες μελιού στη Θεσσαλία. 
 
Για τον Αύγουστο και ανάλογα τις καιρικές συνθήκες τοποθετείται η μετακίνηση των Θεσσαλών μελισσοκόμων στην Εύβοια για την αξιοποίηση της γύρης από τα πεύκα.
 

Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Θετικά μηνύματα για μελισσοκόμους Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: