ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βασίλης Κεγκέρογλου: Άμεσες ενέργειες αποζημιώσεων στα αμπέλια για ζημιές από περονόσποροΆμεσες ενέργειες, ώστε να καταβληθούν όσο το συντομότερο δυνατό αποζημιώσεις στους αμπελοκαλλιεργητές του Νομού Ηρακλείου για τις ζημιές που υπέστησαν από τον περονόσπορο ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, ο υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του είναι το παρακάτω:

«Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους αμπελοκαλλιεργητές του νομού Ηρακλείου, αφού είναι πρωτοφανής η καταστροφή που έχει προκληθεί στις καλλιέργειες τους από τον περονόσπορο, η οποία σημειώθηκε μάλιστα ύστερα από τους ισχυρούς νοτιάδες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ήδη είχαν πλήξει την παραγωγή τους.

Το μεγαλύτερο μέρος της φετινής παραγωγής έχει καταστραφεί και εκφράζονται φόβοι και για τις μελλοντικές σταφυλικές παραγωγές, καθώς ο μύκητας μπορεί να καταστρέψει ακόμα και το ίδιο το φυτό ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν ιδιαίτερα την εξάπλωση του.

Οι αμπελοκαλλιεργητές έχουν ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για επίλυση του θέματος, είτε με την ένταξη του περονόσπορου στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, είτε με την εκπόνηση σχετικής μελέτης, με σκοπό την ανάδειξη αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και την καταβολή αποζημιώσεων.

Επειδή οι αμπελουργοί έχουν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την φετινή εμφάνιση του μύκητα του περονόσπορου, σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους αμπελουργούς του Νομού Ηρακλείου, που είδαν τα αμπέλια τους να καταστρέφονται από τον περονόσπορο.

Επειδή, η περίοδος που επλήγησαν οι αμπελώνες είναι η πιο κρίσιμη για την παραγωγή, τη φετινή αμπελουργική χρονιά, μιας και τα φυτά υπέστησαν ζημιά, την ώρα που τα σταφύλια μπαίνουν στη φάση του «δεσίματος».

Σας καλώ όπως έχετε υποχρέωση να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκείμενου: 1) να προχωρήσει η άμεση καταγραφή των ζημιών και 2) να ενταχθούν οι ζημιές σε καθεστώς αποζημίωσης και να καταβληθούν όσο το δυνατό συντομότερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αμπελοκαλλιεργητές.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.».Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βασίλης Κεγκέρογλου: Άμεσες ενέργειες αποζημιώσεων στα αμπέλια για ζημιές από περονόσπορο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: