ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υδατοκαλλιέργειες Πέστροφας στην Ορεινή Ροδόπη


Η Ορεινή Ροδόπη δείχνει με τις πρωτοβουλίες των κατοίκων της πως και παραγωγική δύναμη διαθέτει και το ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει , αλλά και καινοτόμες ιδέες δουλεύει που και εισόδημα μπορούν να δώσουν και τον νέο κόσμο να κρατήσουν, βάζοντας φραγμό στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση.

Ο λόγος για την δραστηριότητα που παρουσιάζεται στο κομμάτι των υδατοκαλλιεργειών, στην Οργάνη και συγκεκριμένα στον Κάρδαμο, όπου εδώ και αρκετά χρόνια-μπορεί και 20-υπήρχε ένα ιχθυοτροφείο με πέστροφες, το οποίο ατόνησε.

Ωστόσο, εδώ και 2 χρόνια ο Μελισσοκόμος,-500 κυψέλες- Χαλήτ Ιμπράμ, έχει ανασυντάξει τις εγκαταστάσεις του εν λόγω ιχθυοτροφείου και ξεκίνησε να το λειτουργεί με χρήματα δικά του.
Αυτή τη στιγμή παράγει 20 τόνους Ιριδίζουσας Πέστροφας, αξιοποιώντας τα νερά του Ορεινού Όγκου της Οργάνης και της γύρω περιοχής. Τα πεντακάθαρα νερά και η κατηγορία της Ιριδίζουσας Πέστροφας, δημιουργούν έναν απίστευτο γευστικό συνδυασμό!

Συν τω χρόνω σκέφτεται να εγκαταστήσει το δικό του εκκολαπτήριο αυγών της Πέστροφας και όχι να τα αγοράζει από αλλού. Επίσης στα σχέδιά του είναι και η λειτουργία μιας ταβέρνας στην περιοχή, ή και βοηθητικές εγκαταστάσεις για φαγητό μετά από εξόρμηση στην ύπαιθρο! Δεν αποκλείει αν τα πράγματα πάνε καλά και την ανέγερση και κάποιου μικρού ξενώνα, όπως υπάρχει στην πλευρά του ορεινού όγκου της Ξάνθης!

Ο κ. Ιμπράμ διαθέτει την ποσότητα της Ιριδίζουσας Πέστροφας σε μονάδες εστίασης της περιοχής, σε κάποια σημεία αγοράς και απευθείας σε όποιον επιθυμήσει να γευτεί αυτό τον γαστρονομικό πειρασμό, καλώντας τον στο 697795 87 53!
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Υδατοκαλλιέργειες Πέστροφας στην Ορεινή Ροδόπη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: