ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καμία άλλη παράταση στην ενεργοποίηση δικαιωμάτων»

 
Κανένα ενδεχόμενο νέας παράτασης στη διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων αγροτών και κτηνοτρόφων δεν υπάρχει, όπως δήλωσε κατηγορηματικά στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης.

Όπως εξήγησε, οι παρατάσεις δεν δίνονται από την κυβέρνηση, αλλά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο κανονισμός δεν προβλέπει νέα παράταση. Κάλεσε δε τους δικαιούχους που δεν έχουν ακόμη ενεργοποιήσει τα δικαιώματά τους να το κάνουν ως την Τρίτη, 18 Ιουνίου. Αμέσως μετά και για 25 ημερολογιακές ημέρες θα μπορούν να κάνουν την ενεργοποίηση, αλλά με ποινή 1% επί της ενίσχυσης που δικαιούνται για κάθε ημέρα καθυστέρησης(η ποινή ανέρχεται στο 3% για τους δικαιούχους του εθνικού αποθέματος). Μετά την παρέλευση του 25ημέρου δεν θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις από το σύστημα, ξεκαθάρισε.

Στο παρά ένα της λήξης της παράτασης που δόθηκε δεν έχει γίνει ενεργοποίηση σε ένα ποσοστό της τάξης του 10% των δηλώσεων που είχαν γίνει πέρυσι. Υπολείπονται 100 χιλιάδες δηλώσεις σε επίπεδο χώρας και περίπου 10 χιλιάδες σε επίπεδο Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, από τις 107 χιλιάδες αιτήσεις που είχαν γίνει πέρυσι στην Κρήτη, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί και οριστικοποιηθεί 92.500. Ακόμη 5 χιλιάδες παραμένουν μη οριστικοποιημένες, ενώ περίπου 10 χιλιάδες δεν έχουν ακόμη υποβληθεί. Συγκεκριμένα στο νομό Ηρακλείου δεν έχουν ακόμη υποβληθεί 5.000 αιτήσεις, στο Λασίθι 2.900, στο Ρέθυμνο περίπου 1000 και στα Χανιά 1.500. Ήδη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν αποσταλεί προσωποποιημένα μηνύματα στους δικαιούχους προκειμένου να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση εγκαίρως.

Λύση για τις αιμοληψίες

Σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ζωικού κεφαλαίου, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα αποστέλλεται στα κτηνιατρεία εγκύκλιος με την οποία επιλύεται το πρόβλημα της υποχρεωτικής κατάθεσης εργαστηριακών αποτελεσμάτων αιμοληψιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κτηνίατροι θα μπορούν να δίνουν αριθμό μητρώου στους κτηνοτρόφους προκειμένου οι τελευταίοι να δύνανται να οριστικοποιούν τις δηλώσεις τους, με την υποχρέωση, ωστόσο, να προσκομίσουν στη συνέχεια τα εργαστηριακά αποτελέσματα των αιμοληψιών των ζώων τους.

Κτηματολόγιο

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε ότι, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με το Κτηματολόγιο, σήμερα κιόλας ο Οργανισμός παρέχει στο Κτηματολογιο τα γεωχωρικά δεδομένα των τεσσάρων νομών της Κρήτης, ώστε να μη χρειάζεται να τα προσκομίζει ο πολίτης για να υποστηρίξει δικαίωμα χρησικτησίας, αλλά αυτά να είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καμία άλλη παράταση στην ενεργοποίηση δικαιωμάτων» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: