ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εμπλουτισμός λιμνοφραγμάτων Βράχου & Γέρμα Καστοριάς με ιχθύδια πέστροφας


Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, η β’ φάση του εμπλουτισμού των λιμνοφραγμάτων Βράχου και Γέρμα Καστοριάς, με 3.500 νεαρά ιχθύδια Πέστροφας, μέσου βάρους 100 γραμ., σε μια προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, να τονώσει τα ιχθυοτρόφα ύδατα της περιοχής.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται και φέτος σε συνεργασία με το τμήμα αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας και των κρατικών ιχθυογενετικών σταθμών Ιωαννίνων και Πέλλας (από όπου προέρχονται να νεαρά ιχθύδια), στο πλαίσιο συστηματικών ενεργειών για ενίσχυση των ιχθυοαποθεμάτων της περιοχή μας.

Αρωγός στη δράση στάθηκε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, με τη διάθεση οχήματος και οδηγού, ενώ ιδιώτης ιχθυοκαλλιεργητής παραχώρησε τις δεξαμενές μεταφοράς των ζωντανών ψαριών και όλων των παρελκομένων.

Σε σχετική ανακοίνωση , από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, συνιστάται προσοχή από τους ερασιτέχνες αλιείς για την τήρηση της αλιευτικής νομοθεσίας, σχετικά με τα επιτρεπόμενα αλιευόμενα μεγέθη, τα είδη ιχθύων, καθώς και τις χρονικές και τοπικές απαγορεύσεις, μερικής ή καθολικής απαγόρευσης αλιείας, σύμφωνα με τις εκδοθείσες αποφάσεις και ανακοινώσεις.  
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εμπλουτισμός λιμνοφραγμάτων Βράχου & Γέρμα Καστοριάς με ιχθύδια πέστροφας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: