ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καινούργιο τοπίο στα αγροτικά & συνεταιριστικά πράγµατα επιθυμεί η ΝΔ - Εκτός ψηφοδελτίων ο Αλέκος Κοντός...


Καινούργιο τοπίο στα αγροτικά και συνεταιριστικά πράγµατα διαµορφώνουν οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ιδιαίτερα µετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να µην εντάξει στις λίστες των υποψηφιοτήτων της Νέας ∆ηµοκρατίας τον πρώην υπουργό, επί χρόνια βουλευτή Ξάνθης και τελευταία πρόεδρο του ΣΑΣΟΕΕ, Αλέκο Κοντό. Σηµειωτέον ότι ο πρώην υπουργός Γεωργίας και µέχρι κάποια στιγµή µέλος του στενού κύκλου του Κώστα Καραµανλή, έδωσε µέχρι την τελευταία στιγµή σκληρή µάχη για να µην κοπεί από το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονια ενηµέρωνε τους φίλους του... ότι είναι µέσα!

Τι σηµαίνει αυτή η εξέλιξη; Πρώτα απ’ όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να έχει καλή γνώση, τόσο των κινήσεων Κοντού γύρω από τα συνεταιριστικά πράγµατα όσο και των τεκτενόµενων ευρύτερα στον αγροτικό χώρο. Όποιος έβλεπε ποιοι υποστήριζαν µετά πάθους τον κ. Κοντό στην προσπάθειά του να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα, καταλάβαινε τι θα µπορούσε να εκφράσει µε την πολιτική του δράση την επόµενη µέρα.

Η ηχηρή απουσία του συνεταιριστικού υπαλλήλου, διευθύνοντος µάλιστα της ΣΕΚΕ, από τις λίστες, πιστοποιεί την απόφαση του αρχηγού της Νέας ∆ηµοκρατίας να προχωρήσει η ανανέωση του κόµµατος -εκτιµάται ότι τα ψηφοδέλτια είναι ανανεωµένα κατά 72%. Ειδικότερα στον αγροτικό χώρο, δείχνει επιλογή να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των συνεταιριστικών θεσµών, µε αποµάκρυνση όσων φέρουν την κύρια ευθύνη του σηµερινού διχασµού. Εξίσου σηµαντικό, βέβαια, είναι να µπει τέλος στο φαύλο σύστηµα των τροφίµων του ΟΣ∆Ε, του οποίου βραχίονας υπήρξε αυτά τα χρόνια ο ΣΑΣΟΕΕ και του οποίου ο κ. Κοντός παραµένει πρόεδρος.

Η απόφαση του προέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας να γυρίσει την πλάτη στον πρώην υπουργό και τους συνδαιτυµόνες µε τους οποίους ταυτίστηκε, ως πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ, δείχνει να βάζει τέλος σε µια µακρά περίοδο ταλαιπωρίας του αγροτικού χώρου από ετερόκλητα συµφέροντα που µε προκάλυµα έναν ψευδεπίγραφο συνεργατισµό, συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην υπονόµευση κάθε προσπάθειας αποκατάστασης του κύρους των συνεταιρισµών,


agronews.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Καινούργιο τοπίο στα αγροτικά & συνεταιριστικά πράγµατα επιθυμεί η ΝΔ - Εκτός ψηφοδελτίων ο Αλέκος Κοντός... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: