ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εντοπίστηκε στην Κορσική νέο είδος γάτας-αλεπούς


Ένα μυστηριώδες και άγριο ζώο εμφανίστηκε στην Κορσική με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για ένα νέο είδος, αναφέρει δημοσίευμα του Independent.

Οι ντόπιο το γνωρίζουν με το όνομα ghjattu volpe ή αλλιώς γάτα-αλεπού και έχει μια θρυλική θέση στη λαογραφία της Κορσικής καθώς για πολύ καιρό οι βοσκοί την έτρεμαν γιατί έκανε επιθέσεις στις κατσίκες και τα πρόβατά τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η γάτα αποτελεί μέρος ενός μέχρι σήμερα άγνωστου είδους που μπορεί να προήλθε από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή πριν από χιλιάδες χρόνια. «Είναι μια θαυμάσια εφεύρεση» είπε στο AFP ο Pierre Benedetti, επικεφαλής περιβαλλοντολόγος του Εθνικού Γραφείου Κυνηγιού και Άγριας Ζωής της Γαλλίας.

Η γάτα-αλεπού έχει πυκνό τρίχωμα, μαύρα ριγέ πόδια και μαύρη ουρά. Είναι αρκετά μεγαλύτερη από την απλή γάτα, έχει μήκος σχεδόν ένα μέτρο από το κεφάλι μέχρι την ουρά της, μεγάλα αυτιά, μικρότερα μουστάκια και μεγάλα δόντια, παρόμοια με σκύλου. Το πυκνό της τρίχωμα φαίνεται ότι την προστατεύει από τους ψύλλους.

«Εξετάζοντας το DNA της, μπορούμε να τη διαχωρίσουμε από την ευρωπαϊκή αγριόγατα Felis silvestris silvestris. Είναι πιο κοντά στην αφρικανική γάτα δάσους Felis silvestris lybica, αλλά η ακριβής της ταυτότητα μένει ακόμα να καθοριστεί», δήλωσε ο Benedetti.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εντοπίστηκε στην Κορσική νέο είδος γάτας-αλεπούς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: