ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζήτησε από τους αγρότες να «οργανωθούν»


Τα οικονομικά μέτρα που θα πάρει η ΝΔ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στην Πάτρα, τι ανέφερε για τους αγρότες

Το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Πάτρας, σε ανοικτή συγκέντρωση στον χώρο της «Αχαΐα Κλάους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε επίσης ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ακόμη ζήτησε από τους αγρότες να «οργανωθούν». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «είδα επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα. Μια εξαγωγική συνεργατική προσπάθεια με 350 μέλη-παραγωγούς ακτινιδίων στη Μακεδονία. Αγρότες οι οποίοι οργανώθηκαν γιατί κατάλαβαν ότι μόνοι τους δεν πάνε πουθενά και ότι πρέπει οι παραδοσιακοί συνεταιρισμοί να μετατραπούν σε σύγχρονα επιχειρηματικά σχήματα για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί. Και αυτός ο νέος συνεταιρισμός, αυτή η ομάδα παραγωγών, έχει το δικό της ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με Ιταλούς παραγωγούς και αναπτύσσουν σήμερα καινούριες ποικιλίες, καινούρια προϊόντα».

Οι τέσσερις δέσμες συγκεκριμένων οικονομικών μέτρων του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ είναι:

1ον. Διατήρηση του αφορολόγητου. Καταργούμε την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε προεκλογικά- ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη.

2ον. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και 2.000 ενίσχυση στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

3ον. Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Και οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.

4ον. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες - και παντού στη χώρα. Δίνονται κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη ώστε αυτές να επενδύουν.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζήτησε από τους αγρότες να «οργανωθούν» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: