ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

1η Γιορτή Κτηνοτρόφων στο Πιτυός της Χίου, 26-28/7/19Η 1η γιορτή κτηνοτροφίας στο ορεινό χωριό του Πιτυούς σχεδιάζεται από 26 έως 28 Ιουλίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού σε συνεργασία με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Χίου.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ θα στηθούν και 4 εκθέσεις στην εσωτερική πλατεία του χωριού που σχετίζονται με την κτηνοτροφική παράδοση. Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου αναπαράσταση της κουράς, του αρμέγματος και της τυροκομίας. 
 
Επίσης σε ειδική εξέδρα θα παρουσιάζονται διαδοχικές εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, χαρτοθεάτρου, διαλέξεων, ενώ, μεταξύ των εκκλησιών Αγίου Γεωργίου και Αγίας Παρασκευής οι Χιώτες κτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι του Πιτυούς θα δειγματίζουν στους επισκέπτες τα προϊόντα τους και θα τους δίνουν τη δυνατότητα να γευτούν πώς η κτηνοτροφική παραγωγή περνά στην τοπική κουζίνα.

Παράλληλα, στους χώρους άθλησης του χωριού θα διεξάγονται ομαδικά παιχνίδια μιας άλλης εποχής και εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά.

Ως παράλληλες δράσεις θα υπάρξει η περιπατητική διαδρομή σε μάντρες του Αίπους σε συνεργασία με τους Φίλους Μονοπατιών Χίου αλλά και δυνατότητα επισκέψεων στον Πύργο του Πιτυούς, το ελαιοτριβείο, καθώς και τον ξυλόφουρνο του χωριού.
 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
1η Γιορτή Κτηνοτρόφων στο Πιτυός της Χίου, 26-28/7/19 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:47 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: