ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μέσα στα 250 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΚΠΑ


Μια ακόμη διάκριση κατέγραψε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(ΕΚΠΑ), σύμφωνα με τη λίστα «Webometrics Ranking of World Universities» που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου.

Στην αναθεωρημένη κατάταξη πανεπιστημίων, που αφορά το 2ο εξάμηνο του 2019, το ΕΚΠΑ παραμένει ανάμεσα στα 250 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το ΕΚΠΑ βρίσκεται στη θέση 219 παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, ενώ για τα δεδομένα της Ευρώπης κατέκτησε την 70η θέση (ανάμεσα σε 5.832 πανεπιστήμια).

Να σημειωθεί ότι το ΕΚΠΑ πρόσφατα κατέκτησε πολύ υψηλή θέση στη λίστα πανεπιστημίων της Google Scholar. 

Οι θέσεις των ελληνικών πανεπιστημίων

Στην κατάταξη των πανεπιστημίων της Webometrics ακολουθούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 293, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 382, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη θέση 540 και το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 564.

Στην συγκεκριμένη κατάταξη που δημοσιεύτηκε περιλαμβάνονται περίπου 12.000 Πανεπιστήμια παγκοσμίως από τα 28.000 για τα οποία συγκεντρώθηκαν στοιχεία. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και 76 Ελληνικά Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ και Ιδιωτικοί Φορείς παροχής υπηρεσιών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το top 30 των ελληνικών πανεπιστημίων:
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Μέσα στα 250 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΚΠΑ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: