ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νέα σενάρια για ιδιωτικοποίηση της Λίμνης Πλαστήρα


Πάλι τα σενάρια για ιδιωτικοποίηση της Λίμνης Πλαστήρα ...
Σενάρια ιδιωτικοποίησης της Λίμνης Πλαστήρα επανέρχονται μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ. 

Η πρόθεση του υπουργού και το σχέδιο της κυβέρνησης, πέρα από την εθελουσία έξοδο 6000 υπαλλήλων, είναι μαζί με την πώληση λιγνιτικών μονάδων για τις οποίες πλέον υπάρχει περιορισμένο ενδιαφέρον, να πωληθούν και δύο υδροηλεκτρικά εργοστάσια, προκειμένου το πακέτο να γίνει πιο ελκυστικό για τους αγοραστές- επενδυτές.


Επί της ουσίας για να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΥΗΣ Πλαστήρα, θα έπρεπε να δοθεί «πακέτο» και η διαχείριση των υδάτινων πόρων της Λίμνης Πλαστήρα, από την οποία υδρεύονται 90.000 κάτοικοι στην ΠΕ Καρδίτσας, ενώ αρδεύονται τουλάχιστον 300.000 στρέμματα στο θεσσαλικό κάμπο. Αυτό συνεπάγεται υδρόμετρα στα χωράφια και πώληση και του αρδευτικού νερού, μία προοπτική η οποία θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος για μία κυβέρνηση που στο ξεκίνημά της εκδήλωσε τις προθέσεις για υποβοήθηση του πρωτογενούς τομέα με μείωση του κόστους παραγωγής.

Πάντως τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ, έχουν και άλλες επιπτώσεις τόσο στη χώρα που επί της ουσίας δεν έχει ακόμη γνωρίσει τον μεγάλο παρατεταμένο καύσωνα που θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει ακόμη και σε «μπλακ-άουτ» , όσο και στη Θεσσαλία. Για παράδειγμα έχει «παγώσει» το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, παρά το γεγονός ότι υπολείπονται μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση ενός έργου που κόστισε πάνω από 300 στην εθνική οικονομία. 
 
Τέλος σημαντικά έργα υποδομής που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη καθυστερούν, όπως το έργο της διάνοιξης της οδού Καραμανλή στη Λάρισα (πρώην Αθηνών- Θεσσαλονίκης) λόγω της αδυναμίας της ΔΕΗ να προμηθευτεί στύλους και να τους τοποθετήσει, όπως είχε καταγγείλει και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός!
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Νέα σενάρια για ιδιωτικοποίηση της Λίμνης Πλαστήρα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: