ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γεωπονικές Συμβουλές & συστάσεις για ασφαλή προϊόνταΧρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση ασθενειών κι άλλων εχθρών αγροτικών προϊόντων, παρέχοντας συγκεκριμένες πληροφορίες για ψεκασμούς κι άλλες καλλιεργητικές πρακτικές παρέχει, με ανακοίνωσή του, το Περιφερειακό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας Βόλου. 

Αναλυτικότερα παρέχει πληροφορίες για την καρπόκαψα της δαμασκηνιάς, για τα έντομα ανάρσια, καρπόκαψα και φυλλοδέτη ροδακινιάς και νεκταρινιάς και για την ασθένεια Μονίλια (για βερικοκιά─ροδακινιά–νεκταρινιά─δαμασκηνιά). 

Για τη μύγα της Μεσογείου την εποχή αυτή διαπιστώνεται σημαντική δραστηριότητα των ακμαίων του διπτέρου σε όλες τις περιοχές (πεδινές και ημιορεινές), αλλά και προσβολές σε καρπούς.

Επίσης σχετικές ανακοινώσεις εκδόθηκαν και για εχθρούς και ασθένειες του αμπελιού, της αχλαδιάς και της μηλιάς, της υπαίθριας τομάτας, αλλά και στο καρπούζι και το πεπόνι.

Το Κέντρο τονίζει πως «επειδή για κάποια είδη/ποικιλίες το χρονικό περιθώριο μέχρι τη συγκομιδή είναι περιορισμένο, συστήνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του φυτοπροστατευτικού προϊόντος, για την αποφυγή υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στους καρπούς. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων στο διαδίκτυο www.minagric.gr.Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γεωπονικές Συμβουλές & συστάσεις για ασφαλή προϊόντα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: