Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας:«Μόνο ώριμα & κίτρινα ροδάκινα»



Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των εργοστασίων μεταποίησης ροδάκινου της περιοχής μας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας: «Οι μέχρι τώρα πρώτες παραλαβές συμπύρηνου, αλλά και η ανάδραση που παίρνουμε από πολλούς συνεταιρισμούς δείχνουν ότι οι φόβοι μας για σημαντικό πρόβλημα μικροκαρπίας επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον για τις πρώιμες ποικιλίες. 
 
Η Ένωση Κονσερβοποιών απευθύνεται στους συνεργάτες-παραγωγούς που ενδιαφέρονται για την τύχη του συμπύρηνου συνολικά και μακροπρόθεσμα, για να επισημάνει την ανάγκη συγκόμισης και παράδοσης μόνο ώριμων, κίτρινων ροδάκινων. 
 
Περιμένοντας να ωριμάσουν πλήρως τα ροδάκινα, ο παραγωγός θα επιτύχει το μέγιστο μέγεθος και βάρος ροδάκινου για την παραγωγή του και η βιομηχανία θα μπορέσει να αξιοποιήσει το σύνολο της παραγωγής. 
 
Υπενθυμίζουμε ότι το πράσινο ροδάκινο είναι τελείως ακατάλληλο για οποιαδήποτε επεξεργασία, υποβαθμίζει την ποιότητα της κομπόστας, ενώ απορρίπτεται και από το χυμό. Τέλος, αναφέρουμε άλλη μια φορά τα χαρακτηριστικά του ποιοτικού συμπύρηνου ροδάκινου: κίτρινο χρώμα, χωρίς ασθένειες, διάμετρος μεγαλύτερη των 57 χιλιοστών, και ως 5% ακατάλληλα».
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας:«Μόνο ώριμα & κίτρινα ροδάκινα» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.