ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μέτωπο ΔΕΗ και αγροτοσυνδικαλιστών κατά της ιδιωτικοποίησης του ΥΗΣ της λίμνης Πλαστήρα


Την έντονη αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο της μερικής ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ εκφράζουν οι συνδικαλιστές της Επιχείρησης, ενώ παράλληλα σηκώνουν το γάντι που «πέταξαν» οι αγροτοσυνδικαλιστές του θεσσαλικού κάμπου, με αφορμή και τα σενάρια που θέλουν την ιδιωτικοποίηση του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της λίμνης Πλαστήρα και Ταυρωπού, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να συστρατευθούν μαζί τους.

Όπως είναι γνωστό, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας έχουν εκφράσει ανοικτά την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και του ΥΗΣ Πλαστήρα, υπογραμμίζοντας ότι «όχι μόνο οι αγρότες αλλά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας θα δώσει μάχη για να μην περάσει μια τέτοια απόφαση, όπως επίσης και σε μια πιθανή παραχώρηση σε ιδιώτη του ΥΗΣ και των νερών της λίμνης, καλώντας μάλιστα όλους τους φορείς του Νομού να πάρουν θέση επί του θέματος».

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΕΗ

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Λάρισας Βασίλη Μητροδήμου, ο οποίος ανέφερε ότι «όλες οι περιφερειακές Ενώσεις Τεχνικών ΔΕΗ βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην Αθήνα, προκειμένου, αν χρειαστεί, να υπάρξει –ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι- δυναμική αντίδραση στα σχέδια της νέας κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον Όμιλο ΔΕΗ, ο οποίος δεν μπορεί να σωθεί με την εκποίησή του στα ξένα και ντόπια συμφέροντα». Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί το αίτημα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη.

«Το σχέδιο «διάσωσης» που εξήγγειλε ο κ. Χατζιδάκης οδηγεί στο ξεπούλημα των ασημικών της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Δεν είναι αυτή η λύση». Αυτό υποστηρίζει σε δική της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και καλεί τη νέα ηγεσία του Υπουργείου και τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη των 60.000 περίπου μεγάλων πελατών της για να ανασάνει οικονομικά η επιχείρηση.

Όσον αφορά στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υδροηλεκτρικών σταθμών, πέριξ της λίμνης Πλαστήρα, ο κ. Μητροδήμος υποστηρίζει πως «οι αγρότες θα επιβαρυνθούν σημαντικά εάν ιδιωτικοποιηθεί μέρος ή στο σύνολό του ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Πλαστήρα και Ταυρωπού, καθώς θα προκύψουν σημαντικές αυξήσεις τιμολογίων. Οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα είναι κερδοφόροι. Εκείνος δε του Ταυρωπού έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%, έχουν δαπανηθεί περίπου 600 εκατ. ευρώ και απαιτούνται άλλα 120 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει να λειτουργεί. Δεν γίνεται να κατασκευαστεί το φράγμα με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου και στο πλαίσιο εξυγίανσης της Επιχείρησης να πωληθεί σε ιδιώτες έναντι πινακίου φακής» καταλήγει ο Λαρισαίος συνδικαλιστής.


Γ. Ρούστας 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μέτωπο ΔΕΗ και αγροτοσυνδικαλιστών κατά της ιδιωτικοποίησης του ΥΗΣ της λίμνης Πλαστήρα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: