ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές της ΡοδόπηςΕπί ποδός από νωρίς το πρωί οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ υπό τις οδηγίες του κου Αθανάσιου Πανάγου, προϊσταμένου του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές, σε: Μάκρη, Ίασμο, Νέο Σιδηροχώρι και Ξυλαγανή.
 
  
 
Καλλιέργειες ροδιών κατεστραμμένες από το χαλάζι

Η εικόνα που συνάντησαν στην Ροδόπη είναι αποκαρδιωτική. «Σήμερα προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πρώτη αποτύπωση του μεγέθους της καταστροφής σε Μάκρη, Ίασμο, Νέο Σιδηρόχωρι, Άγιους θεοδώρους, Ξυλαγανή. Διαμορφώνουμε μια πρώτη άποψη από το μέγεθος και την έκταση των ζημιών.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Πανάγος.

Σε συνάντηση εργασίας στον Ίασμο έγινε σήμερα μια πρώτη καταγραφή των περιοχών που έχουν το πρόβλημα. Ήδη ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων και θα συνεχιστούν για διάστημα δεκαπέντε ημερών από σήμερα. «Θα προσπαθήσουμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται, να κάνουμε και τις εκτιμήσεις.» υποσχέθηκε ο κος Πανάγος έχοντας ήδη πλούσια εμπειρία στο χώρο. 
 
 
 
Βαμβακοφυτείες πλήρως κατεστραμμένες Όπως εξήγησε θα πρέπει να μεσολαβήσουν 15 μέρες από σήμερα για να γίνουν δηλώσεις. Από εκεί και ύστερα θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν και τον απαραίτητο αριθμό γεωπόνων για να γίνουν και οι εκτιμήσεις, που καθορίζουν πάντα το μέγεθος της αποζημίωσης.

«Το κακό είναι ότι σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές παντού, ιδιαίτερα στις βαμβακοκαλλιέργειες. Το μέγεθος και η έκταση αυτών των ζημιών θα αποτυπωθεί αύριο» καταλήγει μην κρύβοντας κι εκείνος τον προβληματισμό και την λύπη του.
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές της Ροδόπης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: