ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Εγγυημένο εισόδημα» η καλλιέργεια αρωματικών φυτών


Η καλλιέργεια αρωματικών φυτών όπως μπορεί να αποδώσει εγγυημένο εισόδημα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της «Εύξεινης πόλης» και του ΕΛΓΟ Δήμητρα, για λογαριασμό του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους, σύμφωνα με την οποία οι εγκαταλειμμένες αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Ιωαννιτών «μπορούν να αποτελέσουν πηγή πλούτου και ανάπτυξης για τον τόπο και ευκαιρία μείωσης της ανεργίας των νέων του τόπου μας με σεβασμό και προστασία για το περιβάλλον».

Η Δρ. Ελένη Μαλούπα, τακτική ερευνήτρια του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα και Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων στις καλλιέργειες που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή μας:

«Υπάρχουν ανεκμετάλλευτες εκτάσεις του Δήμου όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν δεντρολίβανο, θυμάρι και μέντα, άλλες όπου η κατάλληλη καλλιέργεια αφορά σε ρίγανη, τσάι βουνού και μελισσόχορτο κι άλλες όπου προτείνεται η καλλιέργεια μικρών δασικών καρπών όπως η κρανιά, ο κράταιγος και το τσάμπουρνο» τόνισε.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) «Εύξεινη Πόλη», Δρ. Νίκος Κρημνιανιώτης αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία της μελέτης τα οποία δείχνουν ότι με τη διάθεση, εκ μέρους του Δήμου, εκτάσεων 2.500 στρεμμάτων, εξασφαλίζεται εργασία σε 100 δημότες των Ιωαννίνων με εγγυημένο εισόδημα 10.000 ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
«Εγγυημένο εισόδημα» η καλλιέργεια αρωματικών φυτών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: