ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νέα πρόταση νόμου για για την ελεύθερη κυκλοφορία των σπόρωνΤο κόμμα La France Insoumise θα εισάγει νομοσχέδιο για την ελεύθερη κυκλοφορία των σπόρων. Το μέτρο αυτό είχε εμφανιστεί με το νόμο Egalim από τις Γενικές Καταστάσεις Τροφίμων (Etats généraux de l’alimentation), αλλά λογοκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από το Συνταγματικό Συμβούλιο.

Χάρη στον νόμο περί βιοποικιλότητας του Αυγούστου 2016, η ανταλλαγή σπόρων μεταξύ αγροτών αλλά και μεταξύ ερασιτεχνών κηπουρών, είναι πλέον δυνατή. Αυτή η δυνατότητα είχε ήδη ξεκινήσει από το νόμο περί γεωργικού μέλλοντος του Οκτωβρίου 2014, αλλά μόνο για τους γεωργούς που ανήκουν στην ίδια ομάδα οικονομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος (GIEE).

Καταχωρημένη στο νόμο περί γεωργίας και τροφίμων τον Οκτώβριο του 2018, που προέκυψε από τα γενικά κράτη τροφίμων του 2017, η πώληση σε ερασιτέχνες, ποικιλιών σπόρων προς σπορά στον δημόσιο τομέα, λογοκρίθηκε από το συνταγματικό συμβούλιο το Δεκέμβριο του 2018, με το σκεπτικό ότι ήταν «νομοθετικό βάρος», με ελάχιστη εκτίμηση του σκοπού του νόμου.

Διαβάστε περισσότερα στη Euractiv.fr

euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Νέα πρόταση νόμου για για την ελεύθερη κυκλοφορία των σπόρων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: