ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιστολή του ΑΚΚΕΛ στον ΥΠΕΞ Δένδια για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και το ρωσικό εμπάργκο


Ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Βάκης Τσιομπανίδης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Δένδια, σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα και έχουν επιφέρει απάντηση από την Ρωσία με επιβολή εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα. 

Το εμπάργκο έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στους Έλληνες αγρότες και εξαρτάται άμεσα από τις κυρώσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, για εντελώς απαράδεκτους λόγους και για στήριξη του πραξικοπήματος Ποροσένκο και των αμετανόητων Ναζί συνεργατών του. Στη συνέχεια εξώθησαν τα κράτη της Ε.Ε. να ευθυγραμμιστούν και αυτά με κυρώσεις. 

Η εκδίωξη του Ποροσένκο προσωπικά από την εξουσία στην Ουκρανία και η εκλογική ήττα του κόμματός του, έχει απο-νομιμοποιήσει το πραξικόπημα στην Ουκρανία και υποχρεώνει όλους να διορθώσουν την κατάσταση στην προ-πραξικοπήματος εποχή. Θεμελιώδες στοιχείο αυτού είναι η άρση των κυρώσεων ώστε και η Ρωσία να μην έχει λόγο να διατηρήσει το εμπάργκο. 

Η επιστολή προς ΥΠΕΞ 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 
Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας προς υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και διόρθωση των αδικιών και δολίων πληγμάτων που έχει υποστεί η Ελλάδα από εχθρούς και «συμμάχους». 

Επιθυμώ να θέσω υπόψιν σας προς τελική επίλυση ένα από το ζωτικότερα προβλήματα για τον αγροτικό κόσμο στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Αφορά το θέμα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί και από την Ελλάδα εις βάρος της Ρωσίας και έχουν προκαλέσει απάντηση της Ρωσίας υπό την μορφή του εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά με ιδιαίτερο αρνητικό αποτέλεσμα στον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας. 

Η δικαιολόγηση για την επιβολή των κυρώσεων στηρίζεται σε απαράδεκτα παράνομο και ανήθικο έδαφος, δεν έχει καμία σχέση με αξίες και αρχές, αλλά στην ουσία είναι εξυπηρέτηση κυριολεκτικά ναζιστικών συμμοριών που επιβίωσαν μέσα στην Ουκρανία και ενεπλάκησαν μαζί με Αμερικανούς αξιωματούχους σε ένα πραξικόπημα (πολύ χειρότερο από αυτό στην Ελλάδα) που ανέτρεψε μία εκλεγμένη κυβέρνηση και έφερε στην εξουσία αμετανόητους Ναζί. Κάποιοι στην Ουάσιγκτον τους χρησιμοποίησαν εναντίον της Ρωσίας, γύρω από το πρόσωπο του Ποροσένκο κλπ, τον οποίο ο λαός της Ουκρανίας σήμερα έχει εξαφανίσει εκλογικά. 

Η στήριξη με οποιονδήποτε τρόπο (άρα και με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που επέφεραν το εμπάργκο) αυτών των αμετανόητων ναζιστικών ομάδων αποτελεί έμπρακτο εκθειασμό, εξύμνηση και υποστήριξη ναζιστικής ισχύος. 

Το Ψήφισμα 71/179, της 19 Δεκεμβρίου 2016, της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ («Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και συναφών μορφών μισαλλοδοξίας»), μεταξύ άλλων, καλύπτει τόσο περιπτώσεις όπως το πραξικόπημα στην Ουκρανία όσο και την λειτουργία μιας καθαρά ναζιστικής κυβέρνησης, η οποία ανέβηκε στην εξουσία μετά από αυτό. Σήμερα έχουμε καταστροφές στον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας, τόσα χρόνια μετά από αυτό το πραξικόπημα και το δημοψήφισμα στην Κριμαία, με το οποίο ο λαός της Κριμαίας (μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες) αποφάσισε διπλή απελευθέρωση της Κριμαίας. Αρχικά από τη ναζιστική εξουσία του Κιέβου που μόλις είχε εγκατασταθεί πραξικοπηματικά (και τώρα οι Ουκρανοί εξαφάνισαν πολιτικά τον Ποροσένκο που το προσωποποίησε) και από το πρώτο «εδαφικό πραξικόπημα» επί του σοβιετικού Γ.Γ. Κρούστσεφ, που έκλεψε την Κριμαία από την Ρωσία και την χάρισε στην Ουκρανία, όπου και έμεινε μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ. 

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας προσπάθησαν να δικαιολογηθούν ως απάντηση για την «προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία», χωρίς όμως να λένε την αλήθεια για το ναζιστικό πραξικόπημα, για την επιθυμία του λαού της Κριμαίας να μην βρεθεί κάτω από το ναζιστικό ζυγό του Κιέβου και φυσικά για το δικαίωμά του να αναστείλει το σοβιετικό «εδαφικό πραξικόπημα» επί Κρούστσεφ. 

Οι Έλληνες αγρότες γιατί να πληρώνουν αυτήν την υποστήριξη των απίστευτα διεφθαρμένων δυτικών συμφερόντων προς το ναζιστοποιημένο Κίεβο; 

Στοχοποίησαν την Ρωσία (χρησιμοποιώντας και την Κριμαία ως εργαλείο επιθέσεων) υποχρεώνοντας και τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχτούν την καταστροφή (μικρή ή μεγάλη) του αγροτικού πληθυσμού ως θυσία υποταγής των κυβερνώντων σε αυτά τα συμφέροντα. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και να αναστραφεί η πορεία για να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η τιμωρία όλων των υπευθύνων για όλες τις καταστροφές τα τελευταία χρόνια. Τώρα που τον πραξικοπηματία «Πρόεδρο» Ποροσένκο ο Ουκρανικός λαός τον εξόντωσε εκλογικά, η κυβέρνηση στην Ελλάδα γιατί εξακολουθεί να στηρίζει αυτό το ναζιστικό προϊόν ισχύος που ενσάρκωνε ο Ποροσένκο και η συμμορία γύρω του; Είναι υποκρισία όσων καταδικάζουν τους κλικαδόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά ταυτόχρονα καταπίνουν τα βουνά Ναζισμού από την Ουκρανία και αλλού. 

Οι προκάτοχοί σας Βενιζέλος και Κοτζιάς αποτελούν ίσως κορυφαίο παράδειγμα υποταγής σε ξένα εγκληματικά συμφέροντα που δεν δίστασαν μέχρι και να εξοντώσουν τις ελληνορωσικές σχέσεις και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να εξοντώσουν ένα μεγάλο τμήμα του αγροτικού πληθυσμού της Ελλάδας που έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που την υποχρέωσαν να επιβάλει και το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα. Ελπίζουμε ότι εσείς δεν θα το συνεχίσετε αυτό, αλλά θα κινηθείτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. 

Είναι απολύτως απαραίτητη μία συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να μπορέσουμε να συντονιστούμε για να επιλυθεί το θέμα του εμπάργκο και των κυρώσεων για να σταματήσουν οι κυρώσεις ταυτόχρονα με το εμπάργκο. Να επεξεργαστούμε από κοινού μία ανοιχτή δημόσια διαδικασία διόρθωσης των εγκληματικών ενεργειών που έχουν γίνει κατά του αγροτικού πληθυσμού και κατά του ελληνικού πληθυσμού γενικότερα με την κατασκευασμένη αντιρωσική κρίση. 

Αναμένουμε την απάντησή σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Επιστολή του ΑΚΚΕΛ στον ΥΠΕΞ Δένδια για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και το ρωσικό εμπάργκο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: