ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δήμος Κιλελέρ: Ψεκασμοί, αφού προηγηθεί ενημέρωση ...


Ο Δήμος Κιλελέρ εφιστά την προσοχή των αγροτών-ψεκαστών αναφορικά με την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όπου πρόκειται να ψεκάσουν.

Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Κιλελέρ Χρήστος Χατζούλης, σχετικά με τους ψεκασμούς των αγροτεμαχίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημερώνουμε τους αγρότες – επαγγελματίες ψεκαστές ότι όταν πρόκειται να γίνει ψεκασμός σε συγκεκριμένο κτήμα, οφείλουν 48 ώρες πριν από τον χρόνο ψεκασμού, να ενημερώσουν εγγράφως τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους μόνιμους επισκέπτες της περιοχής, όπου ενδέχεται να μετακινηθεί το ψεκαστικό νέφος και οι οποίοι ενδέχεται να εκτεθούν σε αυτό. Όταν μόνο περαστικοί δύναται να εκτεθούν σε μετακινούμενο ψεκαστικό νέφος, η ενημέρωση γίνεται πριν από την έναρξη του ψεκασμού.

Η ενημέρωση των κατοίκων αφορά:

α) στον εκτιμώμενο χρόνο έναρξης του ψεκασμού,
β) στη θέση της καλλιέργειας όπου πρόκειται να γίνει ο ψεκασμός,
γ) στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν (εμπορική ονομασία)
δ) στη σήμανση τοξικότητας (Xn, Xi, κλπ).

Η ενημέρωση γίνεται χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά το έντυπο ενημέρωσης ψεκασμών με γεωργικά φάρμακα. Το ειδικό έντυπο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθεύονται από τους γεωπόνους του Δήμου. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2410-921.214, 2410-921.330».
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Δήμος Κιλελέρ: Ψεκασμοί, αφού προηγηθεί ενημέρωση ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: