ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥπΑΑΤ:Περισσότεροι δικαιούχοι στα αντιχαλαζικά μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΕΛΓΑΣτην αλλαγή των οικονομικών κριτηρίων επιλογής των δικαιούχων αγροτών στο Yπομέτρο 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων» προχωρά το ΥπΑΑΤ, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΕΛΓΑ. 

Ουσιαστικά, με την Υπουργική Απόφαση που αναμένεται, τροποποιούνται οι κλίμακες της τυπικής απόδοσης προς τα πάνω, προκειμένου να είναι δυνατή η ένταξη περισσότερων δικαιούχων. 

Η εν λόγω τροποποίηση στο υπομέτρο κρίθηκε αναγκαία, καθώς βάσει των στατιστικών στοιχείων των αιτούντων στην 1η πρόσκληση του υπομέτρου διαπιστώθηκε ότι το 40% αυτών έχει τυπική απόδοση έως 20.000 ευρώ, το 30% έχει τυπική απόδοση μεταξύ 20.000 ευρώ και 35.000 ευρώ και το υπόλοιπο 30% έχει τυπική απόδοση άνω των 35.000 ευρώ. 

Πλέον, αναμένεται η έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης του Υπομέτρου 5.1, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 12.500.000 ευρώ, κατατέθηκαν 516 αιτήσεις στήριξης, με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 9.297.723,02 ευρώ (74,38% της πρόσκλησης).


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

ΥπΑΑΤ:Περισσότεροι δικαιούχοι στα αντιχαλαζικά μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΕΛΓΑ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: