Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το ΑΚΚΕΛ καταδικάζει την αντισυνταγματική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη


Με τον πλέον κατηγορηματικό και έντονο τρόπο το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει την πολιτική και αντισυνταγματική δίωξη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη (τ. Γραμματέα της ΛΑΕ), που ξεκίνησε επί κυβέρνησης Τσίπρα και αναμένεται να αποτελέσει στοιχείο αξιολόγησης κατά πόσο διαφορετική είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παραπέμπεται σε δίκη στις 10/10/2019 για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20/9/2017. Αφορούσε συνταγματική αντίδραση κατά των πλειστηριασμών και ως εφαρμογή του Άρθρου 120 του Συντάγματος που υποχρεώνει κάθε πολίτη να δράσει κατά οποιουδήποτε που με οποιονδήποτε τρόπο προκάλεσε, συντέλεσε ή συνέχισε την παραβίαση ή κατάλυση του Συντάγματος.

Η δίωξη αυτή καθ’ αυτή εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη συντελεί στην συνέχιση της μαζικής παραβίασης του Συντάγματος και ουσιαστικής κατάλυσής του, που συνέβη με αποκορύφωμα την εγκαθίδρυση του κατοχικού καθεστώτος των Μνημονίων με απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Το στοιχείο όμως που καθιστά απολύτως απαράδεκτη και υποκριτική την δίωξη είναι το γεγονός ότι την δικογραφία συνέταξε το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος». Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνώριζαν (όπως όλοι) ότι η Ελλάδα (τουλάχιστον στην δεκαετία που διανύουμε) δεν είχε Εθνική κυριαρχία ούτε έχει στην γεωγραφική έκταση που ήταν γνωστό ως «ελληνικό κράτος». Όλοι θυμόμαστε τους πανηγυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον Αύγουστο του 2018 θα επανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία ενώ η αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα την επανακτήσουμε τότε, αναγνωρίζοντας όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος στο γεωγραφικό έδαφος που έχει και διαφωνώντας μόνο πότε και αν θα επανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία.

Τίθεται το πρώτο εξαιρετικά σοβαρό θέμα «ποιά κρατική εξουσία θεωρεί ότι κινδύνευσε από τον Λαφαζάνη και άσκησε την δίωξη;». Σίγουρα όχι του ελληνικού κράτους υπό δημοκρατική διακυβέρνηση, δεδομένου ότι η εθνική κυριαρχία είχε καταλυθεί τουλάχιστον από την υπογραφή των Μνημονίων, συνεπώς και η έννοια του «ελληνικού κράτους» αφού είναι αδιανόητη η ύπαρξη κράτους χωρίς να έχει κυριαρχία στην γεωγραφική περιοχή του.

Επίσης είναι πια παγιωμένη πεποίθηση σε όλο τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα αλλά ένα ξεκάθαρα ολιγαρχικό σύστημα το οποίο εξυπηρετεί τα άνομα και διεφθαρμένα συμφέροντα ολιγαρχών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άλλωστε τόσο στις προηγούμενες όσο και στις πρόσφατες εκλογές τα κόμματα μέσα στην Βουλή εκπροσωπούν μόνο το μισό εκλογικό σώμα και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεκίνησε την ποινική δίωξη εναντίον του Λαφαζάνη, εκπροσωπούσε περίπου το ένα πέμπτο του εκλογικού σώματος. Και σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει αυτοδυναμία με ποσοστό περίπου 22% του εκλογικού σώματος. Είμαστε στον ορισμό της ολιγαρχίας = οι ολίγοι άρχουν (διοικούν).

Ας μην ξεχνάμε ίσως το σημαντικότερο από όλα ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος απέρριψε με 62% όλο το πλέγμα της εγκληματικής δράσης που εμφανίστηκε ως πολιτική δράση και μέσα στα πλαίσια της οποίας εντάχθηκαν και οι πλειστηριασμοί. Συνεπώς η δράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήταν σύμφωνη με το δεσμευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του αποτελεί έμπρακτη και συνειδητή απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος με όλες τις συνέπειες που αυτό επιφέρει σε όσους το πράττουν.

Τίθεται το δεύτερο εξαιρετικά σοβαρό θέμα δηλαδή (1) της απόλυτης αποτυχίας του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος (που συνέταξε την δικογραφία κατά του Λαφαζάνη) να προστατεύσει το κράτος και το δημοκρατικό πολίτευμα τα οποία έχουν καταλυθεί στην «εποχή των μνημονίων» και (2) ποιόν προστατεύει τώρα με την δίωξη, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος με εθνική κυριαρχία άρα ούτε και δημοκρατία στην μνημονική εποχή; Δεν εμπίπτει αυτή η δράση «του Τμήματος» στον ορισμό της συνεργασίας με ξένη δύναμη;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τώρα θα δοκιμαστεί για να δούμε όλοι στην πράξη αν έχει κάτι διαφορετικό από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Το ΑΚΚΕΛ καταδικάζει την αντισυνταγματική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: