Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

H Επικαιρότητα στην Ελλάδα & στον Κόσμο (Κυριακή,07/07/19)


Ελλάδα
 • Εκλογές 2019: Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να εκλέξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Πρόκειται για τις πρώτες βουλευτικές εκλογές της μεταμνημονιακής εποχής και για τις 19ες της μεταπολίτευσης. Εθνικές εκλογές στην καρδιά του καλοκαιριού έχουν να διενεργηθούν από το 1928 (19 Αυγούστου), ενώ μέσα στο κατακαλόκαιρο στήθηκαν εθνικές κάλπες και τα έτη 1910 (21 Αυγούστου) και 1875 (18 Ιουλίου).
  Τα 21.478 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας ανοίγουν για τους ψηφοφόρους στις 07.00 το πρωί και κλείνουν στις 19.00 το βράδυ. Στο διάστημα αυτό καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 9.903.864 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 519.227 είναι ηλικίας 17 έως 21 ετών και ψηφίζουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 και μετά.
  Οι εκλογές διενεργούνται με βάση τους εκλογικούς καταλόγους της Β' Αναθεώρησης του 2019, δηλαδή αυτούς που περιλαμβάνουν τις μεταβολές που επήλθαν έως και τις 30 Απριλίου 2019, ενώ οι τετραπλές εκλογές του Μαΐου διεξήχθησαν με βάση τους καταλόγους της Α΄ Αναθεώρησης, δηλαδή με τις μεταβολές που επήλθαν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εγγραμμένοι ψηφοφόροι για τις σημερινές εκλογές να είναι 18.430 λιγότεροι, όσοι δηλαδή και οι θανόντες στο μεσοδιάστημα.
  Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του συνδέσμου «Μάθε πού Ψηφίζεις», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr. Εναλλακτικά μπορούν να καλέσουν στον αριθμό 213 136 1500, από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα. Όσοι δεν βρουν το όνομά τους, μπορούν να απευθυνθούν, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας, στα δημοτολόγια του δήμου, όπου είναι εγγεγραμμένοι.
  Οι 102.987 εγγεγραμμένοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε ένα από τα 294 (227 αμιγή, 67 μεικτά) ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών που έχουν καθοριστεί.
  Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων οφείλουν να ψηφίσουν στον δήμο της νόμιμης εγγραφής τους, η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας με τους οικείους δήμους. Στο εκλογικό τμήμα που θα προσέλθουν για να ψηφίσουν θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζουν πως είναι διπλοεγγεγραμμένοι και δεν ψήφισαν ούτε και θα ψηφίσουν αλλού. Οι δηλώσεις αυτές συγκεντρώνονται στο υπουργείο Εσωτερικών και διασταυρώνονται. Υπενθυμίζεται ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.
  Οι ψηφοφόροι με αναπηρία ψηφίζουν κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Όσα άτομα είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο και προσέρχονται για να ψηφίσουν σε σχολείο που δεν διαθέτει ειδικές ράμπες, οι εφορευτικές επιτροπές υποχρεούνται να τους διευκολύνουν για να τους μεταφέρουν στο εκλογικό τμήμα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε δίνονται τα ψηφοδέλτια και ο φάκελος στον ψηφοφόρο, ο οποίος αποσύρεται σε ειδικό χώρο στο ισόγειο ώστε να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου και αφού επιλέξει το ψηφοδέλτιο, το παραδίδει μέσα στο φάκελο στον δικαστικό αντιπρόσωπο.
  Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική, εκτός από όσους την ημέρα των εκλογών βρίσκονται στο εξωτερικό και για όσους είναι άνω των 70 ετών.
  Στην εφορευτική επιτροπή απαραίτητη είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας (αποδεκτές ακόμα και οι «κομμένες»), ή διαβατηρίου (ακόμα κι' αν έχει λήξει), ή άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.
  Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων ενός εκ των 20 συνδυασμών που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως του ονόματός τους (είτε αριστερά, είτε δεξιά), ως ακολούθως:
  α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας ως και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.
  β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις ως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.
  γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ ως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς, και
  δ) στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.
  Αφού κλείσουν οι κάλπες, αρχίζει η καταμέτρηση των ψήφων και στη συνέχεια των σταυρών. Τα αποτελέσματα συγκεντρώνονται σε κάθε νομό από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, μεταδίδονται στο υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία, το υπουργείο, τα αναρτά στην ιστοσελίδα του (https://ekloges.ypes.gr/) και τα διοχετεύει στα ΜΜΕ.
 • Βρέθηκε η 16χρονη Ειρήνη που χάθηκε από την Θεσσαλονίκη. Η περιπέτεια της Ειρήνης Σ., 16 ετών, έληξε στις 6/7/2019, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. .
 • Εκλογές 2019:  Οι κάλπες ανοίγουν την Κυριακή στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ. .
 • Εκλογές 2019: Ανοιχτά τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων την Κυριακή. Ανοιχτά θα είναι τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη τη χώρα και σήμερα για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. .
 • Θήβα: Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου-Βρέθηκε μαχαιρωμένος . Πολλά ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος ενός 29χρονου που βρέθηκε μαχαιρωμένος στη Θήβα. .

Κόσμος
 • ΗΠΑ: Μεγάλη έκρηξη σε εμπορική ζώνη-Αρκετοί τραυματίες (Video). Έκρηξη αερίου σε εμπορική ζώνη προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. .
 • Χάρι-Μέγκαν έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της βάπτισης του μωρού τους. Ο Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, ο ηλικίας δύο μηνών γιος του πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας και της συζύγου του, της Μέγκαν, βαπτίσθηκε σήμερα σε μια μικρή ιδιωτική τελετή στον Πύργο του Ουίνδσορ. .
 • Ιστιοφόρο με 41 μετανάστες αψηφά τον Σαλβίνι-Τι λέει Έλληνας διασώστης vid. Ένα πλοίο διάσωσης μεταναστών, το Alex, στο οποίο επιβαίνουν 41 μετανάστες, ελλιμενίσθηκε σήμερα στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. .
 • Όργανο συντονισμού κοινών ενεργειών με το ψευδοκράτος ιδρύει η Τουρκία. Η ίδρυση του οργάνου συντονισμού ενεργειών υπό την προεδρία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώθηκε νωρίτερα. .
 • Τούρκος Υπουργός Ενέργειας:Εντός εβδομάδας γεώτρηση Γιαβούζ σε κυπριακή ΑΟΖ. Ο Φετίχ Ντονμέζ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ ανεφοδιάζεται και υποβάλλεται στους τελευταίους ελέγχους στην Μερσίνα. .
Πολιτική
 • Εκλογές 2019: Που ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Νωρίς το πρωί της Κυριακής οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να μεταβούν στις κάλπες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τους. .
 • Οι πολιτικές αναμετρήσεις στα χρόνια της κρίσης. Την τελευταία δεκαετία υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στη ζωή όλων, το πολιτικό σκηνικό άλλαξε πολλαπλά. .
 • Σε μεζεδοπωλείο της Ηλιούπολης η Φώφη Γεννηματά. Στην Ηλιούπολη βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά, παραμονή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. .
 • DW: Και πάλι στο συρτάρι η ψήφος των αποδήμων. Άλλη μια εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή των Αποδήμων. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δώσει νομική υπόσταση στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού. .
 • Μητσοτάκης: Με χαλαρή διάθεση στο Παγκράτι για το γεύμα πριν τις εκλογές. Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30 στο Περιστέρι στο 1ο Γενικό Λύκειο. .
Οικονομία
 • Οι προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας την επόμενη ημέρα των εκλογών. Οι προκλήσεις της οικονομίας και τα ανοιχτά ζητήματα δεν αφήνουν χρόνο για πανηγυρισμούς, στην όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής. .
 • Ο Έρντογάν απομάκρυνε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας. Δεν δόθηκε επίσημα κάποιος λόγος για την εξέλιξη αυτή, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούσαν εικασίες στις αγορές για πιθανή απομάκρυνση του Τσετίνκαγια λόγω της απροθυμίας του να μειώσει τα επιτόκια. .
 • Μειώθηκε το κόστος του χρήματος τον Μάιο. Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Μάιο ενώ των καταθέσεων παρέμειναν αμετάβλητα με αποτέλεσμα το "άνοιγμα της ψαλίδας" μεταξύ τους να περιοριστεί στο 4,39% από 4,65% τον Απρίλιο. .
 • Ρουμανία: Νομοσχέδιο για μείωση του ΦΠΑ από 19% σε 16%. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2016 η Ρουμανία κατέλαβε την τελευταία θέση (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) όσον αφορά το ποσοστό είσπραξης ΦΠΑ. .
 • Στα 14 δισ. ευρώ ο λογαριασμός των φόρων του δεύτερου εξαμήνου. Αμέσως μετά τις εκλογές ξεκινούν και οι φορολογικές υποχρεώσεις, με κυριότερη αυτή της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και της πληρωμής στο τέλος του τρέχοντος μήνα της πρώτης δόσης του φόρου για όσους λάβουν χρεωστικό σημείωμα. .
Αθλητισμός
 • Στην ΕΡΤ τα δικαιώματα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ. Τηλεοπτική στέγη βρήκαν οι τρεις ομάδες κατά την διάρκεια ειδικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. .
 • Τίτλοι τέλους για τον μεγάλο Παγδατή με συγκινητικό αντίο από τον Φέντερερ. Ένας κύριος με μεγάλο ταλέντο αποχώρησε από την ενεργό δράση στα γήπεδα του Γουίμπλεντον. .
 • Φαρμακερός και πάλι ο τρίτος γύρος του Γουίμπλεντον για την Σάκκαρη. Κύρια «πληγή» για την ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν τα αβίαστα λάθη, καθώς «χάρισε» 49 πόντους στην ουκρανή αντίπαλό της. .
 • Κοντά στους Μπακς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Στο ΝΒΑ θα επιστρέψει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για να φορέσει τη φανέλα των Μπακς και να είναι συμπαίκτης με τον αδελφό του Γιάννη. .
 • Και το remake του Euro 2004 είχε… γαλανόλευκο χρώμα!. Μνήμες… «Ντα Λουζ» ξύπνησαν σήμερα στη Ριζούπολη, με τους Legends 2004 να κερδίζουν τους Portugal Legends με 2-1, χάρη σε γκολ των Κατσουράνη και Χαριστέα, στην αναβίωση του τελικού! .
 • Ο Αμερικανός γκαρντ, Μπράντον Πολ, είναι η τρίτη μεταγραφή της ΚΑΕ Ολυμπιακός εν όψει της νέας περιόδου. Ο 28χρονος άσος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».H ανακοίνωση:«H KAE Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Μπράντον Πολ για τα επόμενα δύο χρόνια.Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ αποτελεί την τρίτη φετινή προσθήκη των Πειραιωτών μετά τους Αντώνη Κόνιαρη και Κέβιν Πάντερ.Ο Πολ, ο οποίος γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στους Σαν Αντόνιο Σπερς ενώ έχει βρεθεί και αντιμέτωπος του Ολυμπιακού με τη φανέλα της Αναντολού Εφές.
 • Κούγιας: «Θα τους μηνύσω για απιστία εάν δώσουν 2,5 εκατ. ευρώ στον ΟΦΗ».Με μία καυστική τοποθέτηση του ο Αλέξης Κούγιας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Λάρισας, έβαλλε κατά της ΕΡΤ και της απόφασης της Κυβέρνησης να προσφέρει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΦΗ ως αντίτιμο για νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο.
 • Ο τελικός του Copa America Βραζιλία – Περού και το φιλικό της ΑΕΚ με την Γκόρνικ ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά:
 • 02:30 COSMOTE SPORT 8 HD Daytona Coke Zero Sugar 400 NASCAR Cup Series
  05:00 COSMOTE SPORT 7 HD Jon Jones - Thiago Santos UFC 239
  08:00 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ινδονησία Motocross
  09:00 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ινδονησία Motocross
  10:50 COSMOTE SPORT 5 HD Moto E World Cup Σαχσερίνγκ
  11:00 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ινδονησία Motocross
  11:45 COSMOTE SPORT 5 HD Αγώνας Moto3 HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland
  12:00 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ινδονησία Motocross
  12:55 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ντόνινγκτον Superbike
  13:05 COSMOTE SPORT 5 HD Αγώνας Moto2 HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland
  13:35 COSMOTE SPORT 8 HD Μικρός τελικός ανδρών FIVB Beach Volleyball World Championship, Αμβούργο
  14:05 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ντόνινγκτον Supersport
  14:30 COSMOTE SPORT 5 HD Αγώνας MotoGP HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland
  15:05 COSMOTE SPORT 8 HD Τελικός ανδρών FIVB Beach Volleyball World Championship, Αμβούργο
  15:20 Eurosport 1 Γύρος της Γαλλίας Ποδηλασία
  16:00 Novasports 1HD Νόρκεπινγκ – Χάκεν Allsvenskan
  16:20 COSMOTE SPORT 5 HD Δεύτερος αγώνας Red Bull MotoGP Rookies Cup
  16:30 Eurosport 2 WTCR Πορτογαλία Αγώνες αυτοκινήτου
  17:30 Eurosport 2 WTCR Πορτογαλία Αγώνες αυτοκινήτου
  17:45 Eurosport 1 Γύρος της Γαλλίας Ποδηλασία
  18:00 ΕΡΤ Sports HD ΗΠΑ – Ολλανδία Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών
  18:00 Novasports 1HD ΑΕΚ - Γκόρνικ Ζάμπρζε Φιλικό
  18:30 ΕΡΤ Play1 Μικρός τελικός Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών μπάσκετ
  19:00 Eurosport 2 Πανεπιστημιάδα Νάπολη Κολύμβηση
  19:35 COSMOTE SPORT 8 HD Ημιτελικός ανδρών FIVB Beach Volleyball World Championship, Αμβούργο
  21:30 ΕΡΤ Play1 Τελικός Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών μπάσκετ
  23:00 ΕΡΤ Sports HD Βραζιλία – Περού Τελικός Copa America
με πληροφορίες από sansimera.gr & zougla.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
H Επικαιρότητα στην Ελλάδα & στον Κόσμο (Κυριακή,07/07/19) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: