ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Όχι στη χρωματική διατροφική κωδικοποίηση για τη Nestlé στη Γερμανία


Τα σχέδια της Nestlé για την εισαγωγή ενός Nutri-Score για τα προϊόντα της σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν συναντήσει εμπόδια στη Γερμανία, η οποία στερείται νομικού πλαισίου για ετικέτες τροφίμων με κωδικοποίηση χρώματος.

Οι ομάδες προστασίας καταναλωτών κατηγόρησαν την υπουργό Γεωργίας της χώρας, Julia Klöckner (CDU) ότι μπλοκάρει την εισαγωγή αυτών των ετικετών τροφίμων.

Η Klöckner έχει επανειλημμένα μιλήσει εναντίον του Nutri-Score που εφαρμόζεται επί του παρόντος στη Γαλλία και εργάζεται για την εισαγωγή ενός διαφορετικού γερμανικού μοντέλου. Στη συμφωνία συνασπισμού, η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να αναπτύξει μια διατροφική ετικέτα μέχρι το καλοκαίρι του 2019, η οποία θα ήταν εύκολα κατανοητή από τους καταναλωτές. Το Υπουργείο Γεωργίας ανέπτυξε το δικό του μοντέλο, λέγοντας ότι είναι «καθοριστικό» να εμπλέκονται οι καταναλωτές, καθώς κάθε σύστημα σήμανσης έχει τα υπέρ και τα κατά του.

Το λεγόμενο Nutri-Score, που αναπτύχθηκε στη Γαλλία, είναι ένα σύστημα χρωματισμών που κατατάσσει τα τρόφιμα με βάση το πόσο υγιεινά είναι τα θρεπτικά συστατικά τους. Καθώς τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρότυπο, πολλές χώρες άρχισαν πρόσφατα να εισάγουν τις δικές τους εκδόσεις. Το Nutri-Score χρησιμοποιείται επί του παρόντος στη Γαλλία και το Βέλγιο, ενώ η Ισπανία ανακοίνωσε επίσης την εισαγωγή του. Η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και η Ελβετία συζητούν και αυτές τη δυνατότητα εισαγωγής ενός τέτοιου μοντέλου.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στη Euractiv.comΑν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Όχι στη χρωματική διατροφική κωδικοποίηση για τη Nestlé στη Γερμανία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: