ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έως και 10 πλασματικά χρόνια μπορούν να εξαγοράσουν οι αγρότες για να συνταξιοδοτηθούν


Η ευκαιρία αφορά περίπου 190.000 αγρότες
Μέχρι και 10 χρόνια πλασματικών ετών ασφάλισης μπορούν να κερδίσουν οι αγρότες....
Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες μπορούν να αναγνωρίσουν ως χρόνο κύριας ασφάλισης οφειλόμενο χρόνο στον κλάδο πρόσθετης ασφάλισης με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. 

Η ευκαιρία αφορά περίπου 190.000 αγρότες που μπορούν να εξαγοράσουν έως και 10 χρόνια στον πρώην κλάδο πρόσθετης ασφάλισης (1988 – 1997) με χαμηλότερα ασφάλιστρα, τα οποία οδηγούν σε κέρδος από 200 ευρώ για ένα πλασματικό έτος μέχρι και 3.776 ευρώ για ολόκληρη τη 10ετία.

Με τα έτη αυτά οι αγρότες μπορούν να αποχωρήσουν στα 62 με 40 έτη ασφάλισης ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης. Το κόστος για κάθε μήνα εξαγοράς έχει πέσει στα 82,05 ευρώ, δηλαδή 984,48 ευρώ το χρόνο.

 Για την αναγνώριση, ο ασφαλισμένος αγρότης υποβάλλει σχετική αίτηση άπαξ πριν από τη συνταξιοδότησή του. 

Ο αναγνωριζόμενος χρόνος δεν μπορεί να συμπίπτει με χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο ή σε άλλον πρώην φορέα κύριας ασφάλισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή με χρόνο λήψης σύνταξης από ίδιο δικαίωμα.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Έως και 10 πλασματικά χρόνια μπορούν να εξαγοράσουν οι αγρότες για να συνταξιοδοτηθούν Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: