ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

B.Αποστόλου : Η πρόληψη είναι αυτή που αποτρέπει τις πυρκαγιές


Στις περιοχές της Εύβοιας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές βρέθηκαν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης και ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ίδια ακριβώς ημέρα, στην περιοχή είχαμε την ίδια ακριβώς φωτιά σαν την τωρινή, κατά μία διαβολική σύμπτωση. Στην περσινή χρονιά με τις ίδιες σχεδόν συνθήκες κάηκαν 10.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ φέτος ξεπερνούν τα 20.000 στρέμματα», ανέφερε ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στη περιοχή, οι άνεμοι έχουν χαμηλή ένταση και φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχουμε έναν πλήρη έλεγχο μέχρι το τέλος της ημέρας».

«Ο ουρανός δεν βρέχει πάντα λύσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το δούμε. Δυστυχώς όλοι πλέον από τις τοπικές κοινωνίες μέχρι και τις υπηρεσίες έχουν το νου τους να έρθουν τα αεροπλάνα για να σβήσουν την φωτιά, αυτό τό θέμα λειτουργεί σε βάρος της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης. Η πρόληψη είναι αυτή που αποτρέπει τις πυρκαγιές, είναι αδιανόητο να έχουμε τόσες πυρκαγιές», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

Ανέφερε δε πως «όταν τελειώσει η κρίση πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά και να βάλουμε και τις τοπικές κοινωνίες σε αυτή την διαδικασία. Ακόμη σήμερα η Δασική υπηρεσία δεν συμμετέχει σε αυτές τις ενέργειες. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να φέρουμε τη δασική υπηρεσία μέσα στη διαδικασία. Η αποτελεσματικότητα μέχρι σήμερα δεν είναι ανάλογη και του όγκου των συμβάντων και των αναγκών της χώρας».
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
B.Αποστόλου : Η πρόληψη είναι αυτή που αποτρέπει τις πυρκαγιές Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: