ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Προς διακανονισμό η Bayer για την υπόθεση του Roundup - Άλμα για τη μετοχή


Άνοδο έως και 11% σημείωσε η μετοχή της Bayer, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg ο γερμανικός όμιλος προτίθεται να καταβάλει 8 δισ. δολάρια για να διευθετήσει τις πάνω από 18.000 προσφυγές που έχουν γίνει σε βάρος της στην αμερικανική δικαιοσύνη, για την υπόθεση του ζιζανιοκτόνου Roundup που περιέχει την ουσία γλυφοσάτη.

Η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει την μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο της τελευταίας δεκαετίας, καθώς οι αναλυτές θεωρούν πως αυτό θα κάμψει τις ανησυχίες σχετικά με την υπόθεση αυτή και την πορεία της φαρμακευτικής.

Οι μετοχές της Bayer έχασαν πάνω από το ένα τρίτο της αξίας τους, περίπου 30 δισ. ευρώ από τον περυσινό Αύγουστο, όταν εκδόθηκε η πρώτη καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Monsanto. Το δικαστήριο έκρινε ότι η εταιρεία όφειλε να προειδοποιήσει για τους φερόμενους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου από τη χρήση του ζιζανιοκτόνου. Σημειώνεται πως η Bayer εξαγόρασε την Monsanto πέρυσι σε μια συμφωνία αξίας 63 δισ. δολαρίων. 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Προς διακανονισμό η Bayer για την υπόθεση του Roundup - Άλμα για τη μετοχή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: