ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καλύτερη η φετινή χρονιά για τους αγρότες του Βόρειου Έβρου


Ξεκίνησαν τα πρώτα στάδια συγκομιδής του ηλίανθου στον βόρειο Έβρο, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για μέτριες έως καλές παραγωγές.

Η τιμή με την οποία θα πληρωθούν οι παραγωγοί διατηρείται στα 35 λεπτά/κιλό, καθώς πρόκειται για συμβολαιακή καλλιέργεια. Πάρα πολύ καλή χαρακτηρίστηκε η φετινή παραγωγή των σιτηρών, οι καλλιεργητές των οποίων πληρώθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της «Ένωσης» Ορεστιάδας με 20 λεπτά/κιλό. 

«Οι πληρωμές τους έγιναν άμεσα, ώστε να είναι οικονομικά εξασφαλισμένοι για τον επόμενο προγραμματισμό τους», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της «Ένωσης», Λάμπρος Κουμπρίδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι μετά τη συγκομιδή του ηλίανθου θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το βαμβάκι, η τιμή του οποίου δεν είναι σταθερή, καθώς πρόκειται για χρηματιστηριακό προϊόν. 

«Το θετικό, πάντως, είναι ότι μέχρι τώρα φαίνεται πως οι βαμβακοφυτείες δεν απειλούνται από ζημιογόνους παράγοντες αντίστοιχους με αυτούς που κατέστρεψαν την περσινή παραγωγή», σχολίασε ο κ. Κουμπρίδης, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη. 

«Εκείνο για το οποίο δεσμεύτηκε ο υπουργός είναι ότι θα ζητήσει την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του πορίσματος, από το οποίο θα κριθεί και η ικανοποίηση του αιτήματος αποζημιώσεων από τα προγράμματα των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) και του De Minimis”, εξήγησε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού «Ένωσης» Ορεστιάδας. 

«Η διαδικασία σύνταξης του πορίσματος είναι χρονοβόρα και το γνωρίζουμε αυτό, συνήθως ολοκληρώνεται πάνω στον χρόνο», πρόσθεσε ο ίδιος.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Καλύτερη η φετινή χρονιά για τους αγρότες του Βόρειου Έβρου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: