ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κοινό μέτωπο για λύση στο πρόβλημα με τα ελαιοτριβεία της ΚέρκυραςΚοινό αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με μέτωπο των κερκυραϊκών φορέων, ζήτησε να κατατεθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από τους βουλευτές του νομού για αναστολή δύο ετών στην υποχρέωση συμμόρφωσης με τη νέα νομοθεσία των περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία των ελαιοτριβείων της Κέρκυρας.

Η αυστηροποίηση των όρων ουσιαστικά απειλεί με κλείσιμο όλων των ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στο νησί, καθώς δεν υπάρχει υποδομή επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων τους, δηλαδή της μούργας. 

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, των αντιπεριφερειαρχών Σάκη Τσούκα και Γιάννη Φοντάνα, των τριών βουλευτών Κέρκυρας και του Δ.Σ. του συλλόγου ελαιοτριβέων Κέρκυρας. 

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο Σάκης Τσούκας υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια έχει καταθέσει πρόταση προς τους ελαιοτριβείς να δημιουργηθεί στην Κέρκυρα μονάδα επεξεργασίας που θα μετατρέπει τη μούργα σε οργανικό λίπασμα, ενώ κατήγγειλε παράλληλα παλαιότερες προσπάθειες να κλείσουν τα κερκυραϊκά ελαιοτριβεία προς όφελος ιδιώτη που θα κατασκεύαζε μία άλλου τύπου εγκατάσταση στην οποία θα έπρεπε υποχρεωτικά να πηγαίνουν τον καρπό οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κοινό μέτωπο για λύση στο πρόβλημα με τα ελαιοτριβεία της Κέρκυρας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: