ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι Τρικαλινοι θέλουν ΠΟΠ το άγριο τριαντάφυλλο, το μελισσόχορτο & το μπιτούνι ΤρικάλωνΣτο μικροσκόπιο τέθηκαν αρκετά θέματα που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη στον Δήμο Τρικκαίων, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν στην Αθήνα ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που έγινε αμέσως μετά τις εκλογές, σε ένα πολύ καλό κλίμα και αφορούσε σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο, με βάση τις δράσεις και τις προοπτικές που έχουν ήδη προωθηθεί. Η συμβολή του κ. Σκρέκα σε όλα τα παραπάνω είναι σημαντική και κομβική, προκειμένου να ενισχυθεί η διαδικασία της ανάπτυξης, να δοθεί ώθηση στις υπάρχουσες δραστηριότητες και να δημιουργηθεί ένα ακόμη πιο σύγχρονο πεδίο δράσης του Δήμου Τρικκαίων για την αγροτική παραγωγή. Παρέστη επίσης στη συνάντηση και ο ειδικός συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων κ. Χάρης Καλλιάρας.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου επέδωσε υπόμνημα, το οποίο χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο, αναφέρει τις δράσεις του Δήμου σε ζητήματα, όπως:

- Δημιουργία του «Ψηφιακού Ασκληπιείου – Πάρκο του Ασκληπιού»,
- Πιστοποίηση για άγριο τριαντάφυλλο, μελισσόχορτο και μπιτούνι του Κερκέτιου Όρους, ως προϊόντα ΠΟΠ.
- Ανάδειξη, αξιοποίηση και πιστοποίηση της Ρίγανης του Κόζιακα, με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων. Πρόκειται για το πλέον ουσιαστικό βήμα που έχει γίνει διαχρονικά στην περιοχή, για την ανάδειξη της ενδημικής χλωρίδας του Κερκέτιου Όρους.
- Συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στο πρόγραμμα Recharging the Youth του Ιδρυματος «Σταύρος Νιάρχος»
- Δράσεις γεωργίας ακριβείας που, μαζί με το «έξυπνο αγρόκτημα», αξιοποιεί τις δυνατότητες του Internet of Things
- Ιδρυση του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας GiSeMi.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Οι Τρικαλινοι θέλουν ΠΟΠ το άγριο τριαντάφυλλο, το μελισσόχορτο & το μπιτούνι Τρικάλων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: