ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Πυρετός» στο ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠΣε καθημερινή βάση ο Τρικαλινός υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας συσκέπτεται στο γραφείο του με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες για να διαμορφώσει εγκαίρως την εθνική πολιτική που θα ακολουθηθεί στα ευρωπαϊκά όργανα για τη νέα ΚΑΠ. 
 
Η αποστολή του πολύ δύσκολη, καθώς όπως είναι γνωστό η νέα Περίοδος θα έχει μειωμένα κονδύλια –και- για τη χώρα μας, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τη γεωργία, προωθώντας ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και άλλων παραγόντων. 
 
Ως αντιστάθμισμα για την απώλεια αυτών των πόρων, υπάρχει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, που σίγουρα απασχολεί τους αξιωματούχους της Κομισιόν, οι οποίοι θα προβλέπουν αυξημένα κονδύλια για την αντιμετώπισή της. 
 
Στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας μπορεί να αξιοποιήσει κάποια κονδύλια που δεν ήταν στο πρόγραμμα, για να στηρίξει κλάδους, όπως η κτηνοτροφία, η αλιεία, κ.ά.

Όσον αφορά στο αίτημα των Βορείων χωρών για εξίσωση των επιδοτήσεων στα κράτη μέλη της Ε.Ε., στο ελληνικό υπουργείο θεωρούν ότι δεν έχει τύχη αυτή η προοπτική, διότι οι χώρες αυτές γνωρίζανε την κατάσταση, όταν εισέρχονταν στους ευρωπαϊκούς κόλπους και δεν μπορεί τώρα να αξιώνουν τέτοιες ανατροπές. 
 
Ωστόσο όλα τα παραπάνω ζητήματα, επειδή δεν λύνονται μόνο με τη μέθοδο της λογικής, αλλά και με διαπραγματεύσεις και δημιουργία συμμαχιών, θεωρείται δεδομένη από το φθινόπωρο μια ευρωπαϊκή περιοδεία του υφυπουργού, προς αναζήτηση συμμάχων.
 
 


Από τον Γιώργο Ρούστα 
 
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
«Πυρετός» στο ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: