ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καταργείται ο βάσιμος λόγος απόλυσης & η ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου...Τι σημαίνει για επιχειρήσεις και εργαζόμενους ...
Την κατάργηση δύο εργασιακών διατάξεων προτείνει ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης σε τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στο νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των Δήμων.

Ο λόγος για τις διατάξεις περί βάσιμου λόγου απόλυσης και περί ευθύνης αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων. Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως έτσι μπαίνει τέλος στον κόφτη τον οποίο εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση στις προσλήψεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα έχει ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο και τον Αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη (ΑνΕΚΧ) που κυρώθηκε από τη Βουλή το 2016. Στη δυσάρεστη περίπτωση απόλυσης εργαζομένου υπήρχαν δύο επιλογές: είτε ο βάσιμος λόγος απόλυσης χωρίς αποζημίωση, είτε η καταβολή αποζημίωσης στον εργαζόμενο χωρίς βάσιμο λόγο απόλυσης, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι..

Με το άρθρο 48 του ν. 4611/2019, της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε προς ψήφιση τον Μάιο, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, πλέον υπάρχει μία μόνον επιλογή: η καταγγελία της σύμβασης να γίνεται μόνο για βάσιμο λόγο.

Η ρύθμιση αυτή , αναφέρουν οι ίδιες πηγές, όχι μόνο δεν είναι φιλεργατική αλλά λειτουργεί εναντίον των εργαζομένων, καθώς:

-δυσχεραίνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και

- φέρνει τους ήδη εργαζόμενους σε χειρότερη θέση, καθώς στιγματίζεται για τον υπόλοιπο εργασιακό βίο ο εργαζόμενος που απολύεται.

Επιπλέον, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, με το άρθρο 58 του ίδιου νόμου επιδεινώνεται ραγδαία μια βασική παθογένεια του ελληνικού συστήματος, που είναι οι καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Καταργείται ο βάσιμος λόγος απόλυσης & η ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: