ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κανένα νέο για τα τεύτλα - Επιφυλακτικοί & ανήσυχοι παραμένουν οι παραγωγοίΚανένα νέο για τεύτλα. Επιφυλακτικοί και ανήσυχοι παραμένουν οι τευτλοπαραγωγοί στον κάμπο, παρά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα, τόσο από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όσο και από αυτή του Ανάπτυξης. 

Την περασμένη Τρίτη με πρωτοβουλία του Άδωνη Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών και κατόχων τευτλοεξαγωγέων, εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς και ο επανακάμψας ενδιαφερόμενος επενδυτής Λούκας Φέκερ.

Οι τελευταίες δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι ότι μέχρι Δευτέρα θα υπάρξουν νεότερα, αν και πολλές φορές αυτή η εξέλιξη έχει παραταθεί. 

Για το σύνολο των τευτλοπαραγωγών, οι πιθανές λύσεις είναι είτε να ανοίξει το Πλατύ Ημαθίας και να επεξεργαστεί τη φετινή παραγωγή σαν ΕΒΖ είτε να υπάρξει αίσια κατάληξη στην υπόθεση του επενδυτή. 

Οι χρόνοι πιέζουν ασφυκτικά, και βέβαια το εργοστάσιο χρειάζεται συντήρηση προτού ανοίξει, ενώ η συγκομιδή πρέπει να γίνει σε έναν μήνα. Ταυτόχρονα, υπάρχει κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το έτος 2019, καθότι για να ισχύσει το καθεστώς της συνδεδεμένης προϋποτίθεται να παραχθεί προϊόν, να συγκομιστεί, να γίνει επεξεργασία.

Η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να βρεθεί μια κάποια λύση, έτσι ώστε να μην αποτελεί το συγκεκριμένο ζήτημα «αγκάθι» και αιτία διαμαρτυρίας στις προσεχείς εκδηλώσεις της ΔΕΘ.Από τον Γιώργο Ρούστα
Roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κανένα νέο για τα τεύτλα - Επιφυλακτικοί & ανήσυχοι παραμένουν οι παραγωγοί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: