ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑγροΝέα του Δήμητρη Μιχαηλίδη - (Γύρος, χασίς, ακονιζά, Σιβηρία, θηλασμός)Είναι εντυπωσιακά τραγικό το πόσο πολλοί άνθρωποι ντρέπονται για το σώμα τους, και πόσο λίγοι για το μυαλό τους. Andrzes Saramanowicz. 

Γύρος … ελληνικός?

«Τώρα αρχίζει η μεγαλύτερη μάχη» (… και για ένα τρίμηνο) είπε ο ΣΕΒΕΚ διότι έχει κατατεθεί ο φάκελος για την αναγνώριση του Γύρου ΕΠΙΠ. meatnews.gr, 27/7/2019 (σσ. Σύμφωνα με την ΕΔΟΚ, ο «ΓΥΡΟΣ» ως έννοια, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, δηλαδή: α) την πρώτη ύλη (ελληνικό χοιρινό κρέας), β) τον ελληνικό παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του κρέατος και γ) τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματός του, προέρχεται από την Ελλάδα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χοιρινό κρέας. Εάν υιοθετηθεί η περιγραφή του ΣΕΒΕΚ για τον Γύρο, θα δίδεται η δυνατότητα σε κάθε μεταποιητική επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος εντός της ΈE, να παράγει παρασκεύασμα κρέατος ή προϊόν με βάση το κρέας (θερμικής επεξεργασίας) και να του αποδώσει τον χαρακτηρισμό «ΓΥΡΟΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» χωρίς να αποδίδεται κανένα όφελος, σε έλληνες παραγωγούς κρέατος ή έλληνες μεταποιητές. meatnews.gr, 3/6/2019

Χασίς …

Περισσότερα από 1.490 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους έως και 2,5 μέτρων με χασίς «αρίστης ποιότητας» εντοπίστηκαν στην Καρίτσα Λάρισας. Συνελήφθηκαν δύο άνδρες (47 & 48 ετών) που αποψίλωσαν περίπου δύο στρεμμάτα μέσα στο δάσος και δημιούργησαν εντυπωσιακές υποδομές και άρδευση με αυτοσχέδια γεώτρηση κ.λπ.

Οι δύο άνδρες είναι κάτοικοι χωριών του Δήμου Αγιάς. onlarissa.gr. cretablog.gr, 26/7/2019. (σσ. Από ότι βλέπετε η είδηση είναι είδηση κυρίως στην Θεσσαλία, Κρήτη, Πελοπόννησο κλπ … Το 19 93 σε επίσκεψή μου στο Amsterdam, εντόπισα ότι το άριστο χασίς ήταν από την Μελίβοια, της Αγιάς, Λάρισας …)

Ακονιζά

Οι άνθρωποι παλιά έβαζαν κλαδιά από Ακονιζά (Ditrichia viscose) στα κοτέτσια για να φύγουν οι ψείρες. Με ανθισμένα κλαδιά ακονιζάς εξαφανίζονται κι οι ψύλλοι από τους στάβλους, ενώ λένε ότι η ακονιζά κρατά φίδια και σαμιαμίθια μακριά! Στο πάρκο Florestal de Monsanto (Λισσαβώνα), τα πουλιά χρησιμοποιούν φύλλα ακονιζάς στις φωλιές τους για να προφυλαχθούν από τις ψείρες. Στις αποθήκες παλιά η ακονιζά ήταν απαραίτητη, ενώ παλαιά βάζανε κάτω από τα στρώματα στεφάνια από ακονιζά, για να μην πιάνουν ψύλλους. Η Ακονιζιά, χάρις στο κοστικό οξύ (costicacid, Ca), απαλλάσσει από το απειλητικό για το μελίσσι ακάρι Βαρρόα, χωρίς βλαβερές επιπτώσεις στις μέλισσες. Και μάλλον απωθεί τον δάκο!!! … voltarakia.gr. (σσ. αλλά αυτά των «ταπεινών» αγροτών δεν τα θεωρούν άξια προσοχής οι «επιστήμονες» και οι αποστειρωμένοι αστοί …)


Φωτιές Σιβηρίας

Η κατάσταση στη Σιβηρία είναι εκτός ελέγχου. Συνολικά 232 φωτιές έχουν ξεσπάσει σε μια έκταση 30.000.000 στρεμμάτων σε Ιρκούτσκ και Κρασνογιάρσκ, μαυρίζοντας τα πάντα και στέλνοντας ένα δυνατό sos σε όσου ενδιαφέρονται ακόμη για τον πλανήτη μας. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τους ξηρούς ανέμους, μια αφύσικη θερμοκρασία για την περιοχή που φθάνει τους 30ο Κελσίου, τις «ξηρές καταιγίδες» (ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταιγίδας χωρίς βροχή) και τα λιγοστά χιόνια του χειμώνα. presspublica.gr, 29/7/2019 

WBW (World Breastfeeding Week- Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού) «ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ»

Με το φετινό σύνθημα της WBW (World Breastfeeding Week- Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού) «ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ» για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Αυγ 2019, αγκαλιάζουμε όλους τους γονείς του σύγχρονου κόσμου. Η υποστήριξη των γονιών και η ενδυνάμωσή τους είναι ζωτικής σημασίας για τον μητρικό θηλασμό & προϋπόθεση για την επιτυχία του. Γιατί η μητέρα θηλάζει μόνο κάτω από την συναισθηματική & θεσμική διευκόλυνση και στήριξη όλης της οικογένειας, της εργασίας, της πολιτείαςκαι των θεσμών.

Ημερομηνίες Εκδηλώσεων

30/8-2/9 Μέγαρα, Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ
1/9/19 Θέρμη, 11.00, Επιστ Φαντασία & καθημερινή Ζωή 
12-15/9 Αίγινα, Αττική, 11η Γιορτή Φυστικιού
20-21/9 Αθήνα, Αθηναΐδα, Job Festival

ΑγροΝέα του Δήμητρη Μιχαηλίδη

ΑγροΝέα του Δήμητρη Μιχαηλίδη - (Γύρος, χασίς, ακονιζά, Σιβηρία, θηλασμός) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: