ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διαμαρτυρία της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας για τον τρόπο δακοκτονίαςΗ Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας διαμαρτύρεται και ζητά ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για το θέμα της δακοκτονίας στην Ικαρία, τονίζοντας:

Με δεδομένα
1. Το πρακτικό της 6ης /2019 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ικαρίας – ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 66/2019 ( ΑΔΑ: ΩΒ52ΩΕ4-9ΚΘ) και της κατά πλειοψηφίας απόφασης που έχει κατά λέξη ως εξής:

«Διαφωνεί με τον τρόπο που γίνεται το πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης δάκου της ελιάς Ικαρίας. Καλεί το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να αλλάξουν τον τρόπο που εκτελείται το πρόγραμμα αυτό. Τέλος το Συμβούλιο ενημερώνει τους παραγωγούς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι είναι δικαίωμα του να αρνηθεί ή να δεχθεί τον ψεκασμό των ελαιώνων του, καθώς και να εφαρμόσει δικό του εναλλακτικό πρόγραμμα, εφ όσον το επιθυμεί »
2. Υπέρ της διακοπής του ψεκασμού με τον συγκεκριμένο τρόπο ψήφισαν 6 μέλη του ΔΣ
3. Υπέρ της καταπολέμησης με διαφορετικό τρόπο και σκευάσματα ψήφισαν 4 μέλη του ΔΣ
4. Τον διενεργηθέντα ήδη 1ο ψεκασμό από συνεργείο που κατέφθασε στην Ικαρία (τρακτέρ εφοδιασμένα με τα σκευάσματα καταπολέμησης του δάκου ) προ 20ημερου
5. Την πληροφορία μας από τους χειριστές των οχημάτων ότι θα επανέλθουν για τουλάχιστον 2ο ψεκασμό με τα όμοια σκευάσματα

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τον ανωτέρω διενεργηθέντα ψεκασμό , εν αγνοία των περισσότερων ελαιοπαραγωγών του νησιού, λήψη απόφασης και ενέργεια που στην κυριολεξία ακύρωσε την ανωτέρω κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ ΙΚΑΡΙΑΣ.
Για τους λόγους αυτούς

Θα θέλαμε να μας γνωρίσετε εντός 5 ημερών από την κατάθεση της παρούσας Διαμαρτυρίας

(α) Πότε και με ποιο τρόπο γνωστοποιήθηκε η άνω ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 66/2019 του ΔΣ Ικαρίας (α) στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και (β) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
(β) με ποιο τρόπο ενημερώθηκαν οι παραγωγοί και ενδιαφερόμενοι ότι είναι δικαίωμα τους να αρνηθούν ή να δεχθούν τον ψεκασμό των ελαιώνων του για την ακριβή τουλάχιστον ημερομηνία του ψεκασμού (που ήδη δυστυχώς διενεργήθηκε εν αγνοία της πλειοψηφίας των ενδιαφερόμενων) αφού, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, είναι πρακτικά αδύνατον οι ανωτέρω (ελαιοπαραγωγοί, επαγγελματίες ή ιδιώτες) να βρίσκονται αδιάλειπτα στα χωράφια τους ώστε να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα τους, της άρνησης ψεκασμού των ελαιόδεντρων τους, από το συνεργείο με τα συγκεκριμένα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν.
(γ) Με ποιο τρόπο θα ενημερωθούν οι ανωτέρω ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί για τις ακριβείς ημερομηνίες και δρομολόγια του συνεργείου των επερχόμενων ψεκασμών , κατά τα ανωτέρω.
Και Σας καλούμε ΑΜΕΣΑ να ενημερώσετε τους αρμοδίους φορείς για την άνω απόφαση, ώστε να αποτραπεί ο τρόπος του ψεκασμού με τα προαποφασισμένα σκευάσματα.
 
voreioaigaio.ert.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Διαμαρτυρία της Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας για τον τρόπο δακοκτονίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: