ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στέλλα Μπίζιου(ΝΔ):"Αναγκαία η λειτουργία της Διεπαγγελματικής Φέτας"


Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Ε.Ε. να διατάξει την Αυστραλία στην απάλειψη του όρου «Φέτα», όσον αφορά το λευκό τυρί παραγωγής της, η βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διατάξει την Αυστραλία ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή ονομασίας της Φέτας, ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, στη λογική της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, το οποίο προστατεύει τους Έλληνες κτηνοτρόφους και παραγωγούς.

Οφείλουμε άμεσα να προχωρήσουμε στη λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας δίνοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα στους Έλληνες παραγωγούς του «λευκού χρυσού» της χώρας μας να καταστούν συνομιλητές των ευρωπαϊκών οργάνων, με στόχο την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η πλήρης λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης είναι γνωστό πως έχει τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στην Επιτροπή Φέτας και η τεκμηρίωση της ένστασης είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή της εμπορικής συμφωνίας της Ε.Ε. με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική και κατά συνέπεια την πλήρη προστασία της φέτας παγκοσμίως όπως η παρμεζάνα και το ροκφόρ. Αυτό άλλωστε, αποτελεί προσωπική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Όπως έχω ήδη τονίσει στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, αυτό το ισχυρό θεσμικό όργανο είναι απαραίτητο να το στηρίξουμε με όλες τις αρμοδιότητες και τους πόρους που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και όχι μόνο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να στηρίξουμε έμπρακτα έναν εκ των πλέον παραγωγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, θέτοντας τις βάσεις για την ισχυροποίηση του κλάδου».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στέλλα Μπίζιου(ΝΔ):"Αναγκαία η λειτουργία της Διεπαγγελματικής Φέτας" Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: