ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παρέμβαση Βορίδη για τους καπνοπαραγωγούς και την έλλειψη εργατικών χεριώνΜε το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης θα έχει σχετική συνεργασία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος των καπνοπαραγωγών, σε ό,τι αφορά στο καθεστώς που ισχύει για τους εργάτες γης, καθώς η έλλειψη εργατικών χεριών αυξάνει το κόστος παραγωγής.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού, με τους οποίους συναντήθηκε χθες, ενώ στο τραπέζι του διαλόγου βρέθηκε και η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, με τον κ. Βορίδη να τονίζει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την προστασία των μικροκαλλιεργητών. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε σαφές ότι ο ίδιος και η ηγεσία του Υπουργείου «αντιμετωπίζουμε τον καπνό όπως τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα» και στη λογική αυτή συζητά τόσο τη συμπερίληψη της καλλιέργειάς του στα Προγράμματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης αλλά και την επανένταξή του στη δράση κατά της νιτρορύπανσης. 

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της συνάντησης.


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Παρέμβαση Βορίδη για τους καπνοπαραγωγούς και την έλλειψη εργατικών χεριών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: