ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Θετικά νέα για την τιμή στο σκληρό σιτάρι



Λέγαμε και πριν μεσολαβήσει ο Αύγουστος, ότι εμφανίζονται ανοδικές τάσεις στην αγορά των σκληρών σιτηρών, καθώς τα μηνύματα για τη σοδειά του Καναδά, είναι αποθαρρυντικά, καθώς αναμένεται λόγω καιρικών συνθηκών μεγάλη πτώση. όσοι λοιπόν έκαναν υπομονή και κυρίως είχαν τη ρευστότητα να το αποθηκεύσουν και είναι ελάχιστοι στο θεσσαλικό κάμπο, φαίνεται ότι θα αμειφθούν, αφού πλέον με το άνοιγμα των ιταλικών χρηματιστηρίων μετά τις διακοπές του Αυγούστου φάνηκε η ανοδική τάση.

Συγκεκριμένα μετά την καλοκαιρινή διακοπή στην πρώτη λίστα της Φότζια είχαμε άνοδο 5 ευρώ ο τόνος στα σκληρά σιτάρια. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης παραγωγού διαπραγματεύεται στα 255-260 ευρώ ο τόνος. 
Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης παραγωγού κυμαίνεται στα 250-255 ευρώ ο τόνος.

Αντίστοιχα, στη Γαλλία διατηρούνται μεν στα 235 ευρώ ο τόνος, αλλά έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια σημάδια πίεσης από τον έντονο ανταγωνισμό της καναδικής σοδειάς. Οι Καναδοί είναι πιο επιθετικοί στις προσφορές τους, με αποτέλεσμα τα γαλλικά στάρια να χάνουν δουλειές στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Εν τω μεταξύ, στην ελληνική αγορά έχουν αρχίσει ξανά οι κουβέντες για εξαγωγή, χωρίς όμως να έχουν ακουστεί νέες πωλήσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Τουρκία για καλές ποιότητες και από την Ιταλία για μέτριες ποιότητες και λογικά σύντομα θα γίνουν κάποιες πράξεις. Τα επίπεδα τιμών, ανάλογα ποιότητας κυμαίνονται στα 235 με 240 ευρώ ο τόνος FOB. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται ανάλογα ποιότητας γύρω από τα 21 λεπτά το κιλό.



Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Θετικά νέα για την τιμή στο σκληρό σιτάρι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: