ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ξεκίνησε η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας - Παράπονα για τα εργοστάσια από τους Παραγωγούς


Κατά το ήμισυ έχει ολοκληρωθεί η παράδοση της βιομηχανικής ντομάτας στα εργοστάσια στη Θεσσαλία, με τον ΘΕΣΤΟ να έχει συλλέξει περί τους 90.000-100.000 τόνους. Υπενθυμίζεται πως ο Συνεταιρισμός παράγει το 80% της ντομάτας στον κάμπο.

Αν και η φετινή χρονιά προδιαγράφεται καλύτερα από τις 2 προηγούμενες, όταν οι παραγωγοί χτυπήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες (και μάλιστα αποζημιώθηκαν μόνο από την προπέρσινη), εν τούτοις δεν λείπουν ξανά τα προβλήματα. 

Από τη μία ο καύσωνας του Αυγούστου δημιούργησε πρόβλημα στην ντομάτα (ποιοτικά και ποσοτικά), από την άλλη η αρχική στάση των εργοστασίων με τα οποία συνεργάζονται οι Συνεταιρισμοί προβληματίζει. 

Και αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τους παραγωγούς, «προσθέτουν αδικαιολόγητα ξένες ύλες και εφευρίσκουν ποιοτικά ελαττώματα για να μειώσουν τις τιμές.

Με δεδομένο το αυξημένο κόστος καλλιέργειας της ντομάτας, τις συνεχείς ζημιές που καταγράφονται από τον καιρό και τα παιχνίδια των βιομηχάνων, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η καλλιέργεια σε βάθος 5ετίας θα εγκαταλειφθεί» τονίζουν χαρακτηριστικά.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ξεκίνησε η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας - Παράπονα για τα εργοστάσια από τους Παραγωγούς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: