Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

To ΑΚΚΕΛ με επιστολή του στον υπουργό εσωτερικών ζητάει άμεση πολιτογράφηση του Julian AssangeΑξιότιμε κ. Υπουργέ, 
Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ αρχικά επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχές του για εποικοδομητικό έργο κατά την διάρκεια της θητείας σας στο Υπουργείο. Προς αυτή την κατεύθυνση, του εποικοδομητικού έργου, αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, η οποία αφορά το εξαιρετικά σημαντικό θέμα του Julian Assange, ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks. 

Ειδικότερα επικοινωνούμε μαζί σας σε συνέχεια της επικοινωνίας τον Δεκέμβριο του 2018 με τον προκάτοχό σας, η στάση του οποίου εκτός από παράνομη, ήταν και προκλητικά αδιάφορη και προσβλητική. Επαναλαμβάνουμε το αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange, για το οποίο ακόμη περιμένουμε απάντηση σε συνέχεια και δεύτερης επιστολής που στείλαμε, ως απάντηση σε επιστολή του πρώην ειδικού γραμματέα ιθαγένειας, σχετικά με τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να «παγώσει» την υπόθεση. 

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2018 το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, ως μέλος της Συμμαχίας ΑΚΚΕΛ, απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών ενημερώνοντας για την πρόθεση της Συμμαχίας να προχωρήσει σε πρόταση τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange λόγω εξαιρετικών υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, όπως επίσης και στις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού. Στην επιστολή ζητήθηκε από τον προκάτοχό σας να ενημερωθούμε για την συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε η διεθνής κινητοποίηση, να δώσει τα στοιχεία τεκμηρίωσης για την εν λόγω τιμητική πολιτογράφηση. 

Ελπίζουμε ότι με εσάς στην ηγεσία του υπουργείου θα τηρηθεί η νομιμότητα και οι στοιχειώδεις διαδικασίες λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες και ότι θα μας ενημερώσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα σχετικά με την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης, όπως επίσης (αν είναι δυνατόν) θα μας χορηγήσετε και στοιχεία προηγούμενων διαδικασιών τιμητικής πολιτογράφησης για άλλα πρόσωπα ώστε να κινηθούμε αναλογικά στην τεκμηρίωση του αιτήματος. 

Η δίωξη που αντιμετωπίζει Julian Assange από τις κυβερνητικές δομές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να αποβεί εμπόδιο για την τιμητική πολιτογράφηση του ως Έλληνα, διότι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Ελληνισμό, τα ιδανικά και τις αξίες του είναι ανάμεσα σε αυτά για τα οποία διώκεται. Δηλαδή η δίωξη εναντίον του στρέφεται και εναντίον του ελληνικού λαού. 

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει υποχρέωση πολιτική, νομική και ηθική να υποστηρίξει οποιοδήποτε έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Ελλάδα και αυτήν ακριβώς την υποχρέωση ο προκάτοχός σας και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας συνειδητά απέφυγαν να εκπληρώσουν. 

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ορισμένες από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks περιλαμβάνουν (αλλά δεν εξαντλούνται σε αυτά) ενέργειες των Αμερικανικών Υπηρεσιών να στρατολογήσουν στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναντι χρηματικής αμοιβής. Περιλαμβάνονται επίσης τα τηλεγραφήματα τα οποία δημιουργούν τον προβληματισμό της πιθανής αμερικανικής εμπλοκής στο πρόβλημα υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία σχετικά με τον χώρο της Τρόικα κατά τη διάρκεια της κατασκευής της κρίσης εναντίον της Ελλάδας τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη δίωξη των υπευθύνων και πολλά άλλα. Προφανώς τα άλλα στοιχεία σχετικά με εγκλήματα πολέμου, σε συγκρούσεις στο εξωτερικό όπου συμμετείχαν αμερικανικές δυνάμεις, είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα και βρίσκονται σε τομείς πολύ πιο σοβαρής παρανομίας διεθνούς επιπέδου πια. 

Η Ιστορία του ελληνικού λαού αποτελεί μία διαρκή σύγκρουση με τέτοιες βαρβαρότητες που αποκάλυψε ο Julian Assange στο WikiLeaks και το χαρακτηριστικό της «ελληνικότητας» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υποστήριξη τέτοιων ανθρώπων. Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε «Έλληνες» αν δεν υποστηρίζουμε τέτοιους ανθρώπους που λειτουργούν «ελληνικά». 

Η πρότασή μας για τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα πολίτη αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του στον Ελληνισμό και στα ιδανικά του Ελληνισμού μέσα στην διεθνή κοινότητα. 

Ζητούμε να μας ενημερώσετε εσείς για την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης όπως προαναφέραμε, έτσι ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία της τεκμηρίωσης. 

Με τιμή, 

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης, 
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
To ΑΚΚΕΛ με επιστολή του στον υπουργό εσωτερικών ζητάει άμεση πολιτογράφηση του Julian Assange Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: