ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ιταλία: Η «λέπρα της ελιάς» Xylella fastidiosa αναγκάζει τους παραγωγούς να πωλούν τις πρέσες τουςΕκατομμύρια ελαιόδεντρα στην Ιταλία έχει αφανίσει ως σήμερα η «λέπρα της ελιάς», μια βακτηριδιακή μόλυνση που καταστρέφει τη σοδειά, αναγκάζοντας τους αγρότες στη χώρα να πωλήσουν τα μηχανήματα από τα ελαιοτριβεία τους. Αγρότες από την περιφέρεια της Πούλια, στα νότια της χώρας, πωλούν τις πρέσες τους στο Μαρόκο και την Τυνησία, γράφουν οι Times. 

Τι φταίει για την καταστροφική χρονιά για τις ελιές σε Ελλάδα και Ιταλία Πατήστε εδώ Περίπου το 40% των ελαιόδεντρων (πάνω από 20 εκατ. δέντρα) στην Πούλια έχει μολυνθεί από τη «λέπρα», το βακτήριο Xylella fastidiosa, που μεταδίδεται από έντομα. 

Εμφανίστηκε στην Πούλια το 2013 και πιστεύεται ότι έφτασε την Ιταλία από διακοσμητικά φυτά που εισήχθησαν από τη Κόστα Ρίκα. Δεν υπάρχει γνωστό φάρμακο. Οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ιταλίας ξεπέρασαν σε ύψος το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. 

Οι αγρότες βλέπουν την κατάσταση σαν ένα φαύλο κύκλο: 
Αν δεν φυτέψουν νέα δέντρα, δεν παράγουν ελιές και τα μηχανήματα πάνε χαμένα. 
Αλλά αν σταματήσουν να δουλεύουν οι πρέσες και τις πουλήσουν, δεν θα είναι διαθέσιμες αν και όταν και αν θα έχουν ξανά ελιές. 

Η πραγματικότητα είναι πλέον ότι το 60% του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου που πωλείται στα ιταλικά σουπερμάρκετ εισάγεται από το εξωτερικό. 


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ιταλία: Η «λέπρα της ελιάς» Xylella fastidiosa αναγκάζει τους παραγωγούς να πωλούν τις πρέσες τους Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:53 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: